Zeci de persoane, la procesiunea "Calea Crucii Biblică" în centrul Clujului FOTO / VIDEO

Zeci de persoane, la procesiunea
Câteva zeci de clujeni au participat în această dupăamiază la procesiunea "Calea Crucii Biblică", organizată în mod tradiţional, anual, de Episcopia greco-catolică de Cluj-Gherla. Participanţii spun că acest ritual îi ajută să mediteze mai mult la semnificaţia spirituală a sărbătorii Paştilor.

"Este pentru prima dată când particip, deşi ştiu de mai mulţi ani de această procesiune. Este un prilej de a conştientiza mai bine semnificaţia sărbătorii şi de a mă pregăti pentru întâmpinarea ei. De aceea am şi rămas (şi după procesiunea efectivă, n. red.) pentru a interioriza acest lucru. De multe ori acordăm mai multă atenţie părţii exterioare şi ne gândim mai mult la ce urmează după, decât la pregătire", a precizat o membră a asociaţiei ASTRU Cluj.

Procesiunea "Calea Crucii Biblică" a început din Piaţa Unirii, fiind condusă de episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, însoţit de mai mulţi preoţi. La eveniment au participat doar câteva zeci de credincioşi, care au intonat cântece religioase. În fruntea coloanei s-a aflat personajul Iisus, întruchipat de un tânăr, purtând crucea, înconjurat de doi ostaşi romani, interpretaţi de alte două persoane.

Ajunşi înăuntru credincioşii au postat cruciuliţe din hârtie pe o cruce de mai mari dimensiuni aşezată în partea din faţă a bisericii. Episcopul Florentin a intrat în altar, în continuare fiind interpretate cântări. Procesiunea "Calea Crucii Biblică" este organizată anual, în centrul Clujului, de Episcopia greco-catolică de Cluj-Gherla, în colaborare cu Uniunea Creştină din România.

Etichete
Comenteaza