Zeci de sancţiuni, în weekend, la Cluj. Luaţi în vizor, vitezomanii şi cei băuţi la volan

Zeci de sancţiuni, în weekend, la Cluj. Luaţi în vizor, vitezomanii şi cei băuţi la volan
| Foto: Arhiva

Poliţiştii clujeni au sancţionat, în weekend, zeci de şoferi, pentru încălcări ale legislaţiei rutiere pe drumurile din Cluj.

Duminică, 14 aprilie, în jurul orei 14.30, poliţitii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene Cluj au depistat un bărbat de 40 de ani din municipiul Zalău, judeţul Sălaj, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 1F E81 pe raza localităţii Sînpaul, din judeţul Cluj, deşi avea dreptul de a conduce suspendat.

"În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce, i-a fost suspendată” , faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal", transmite IPJ Cluj.

De asemenea, tot duminică, în jurul orei 18.30, poliţiştii dejeni au depistat un bărbat de 28 de ani din comuna Cîţcău, judeţul Cluj care conducea un autoturism pe D.N. 1 C pe raza localităţii Căşeiu, din judeţul Cluj, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de peste 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat conform rezultatului testării cu aparatul etilotest. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţinea permis de conducere. Potrivit poliţiştilor, bărbatul este cercetat sub aspectul savârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Acţiuni ale poliţiştilor la Câmpia Turzii şi Huedin

În perioada 13 – 14 aprilie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii în colaborare cu poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii au organizat şi desfăşurat acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere pe raza de competenţă teritorială, dar şi de impunere a respectării legislaţiei rutiere. Acţiunile au fost desfăşurate pe  D.N. 15 E60 pe raza localităţilor Câmpia Turzii şi Luna dar şi pe D.J. de pe raza de competenţă.

"În cadrul activităţilor desfăşurate au fost legitimate 107 persoane şi au fost controlate 85 de vehicule. Abaterile de la legislaţia rutieră au impus aplicarea a 47 de sancţiuni contravenţionale, 35 dintre acestea pentru încălcarea regimului legal de viteză . A fost reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată 1 permis de conducere, fiind retrase şi 2 certificate de înmatriculare", transmite IPJ Cluj.

Totodată, în perioada 12 – 14 aprilie, "poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Huedin în colaborare cu poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin au organizat şi desfăşurat acţiuni de menţinere a unui climat de siguranţă publică dar şi de prevenire a accidentelor rutiere şi impunerea unui climat de disciplină rutieră în rândul participanţilor la trafic.

Activităţile desfăşurate au condus la legitimarea a 98 de persoane şi verificarea a 84 de vehicule. Abaterile de la legislaţia în vigoare au impus aplicarea a 27 de sancţiuni contravenţionale, 25 dintre acestea pentru încălcări ale legislaţiei rutiere, 1 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi 1 pentru încălcări ale legislaţiei silvice.

De asemenea, au fost constatate 3 infracţiuni la regimul rutier şi au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată 7 permise de conducere, fiind retras şi 1 certificat de înmatriculare. A fost confiscată şi cantitatea de 16,295 m.c. de material lemnos în valoare de 5732 de lei", mai precizează IPJ Cluj.

Comenteaza