Zeci de şoferi au rămas fără permis. Ce alte sancţiuni au dat poliţiştii

Zeci de şoferi au rămas fără permis. Ce alte sancţiuni au dat poliţiştii
Poliţiştii clujeni au desfăşurat din 16 până în 19 noiembrie un amplu şir de activităţi pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

Poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat în total 175 de controale şi 29 filtre rutiere.

În urma acţiunilor au fost constatate 18 infracţiuni (judiciare şi la regimul circulaţiei), dintre care 14 în flagrant delict, au fost depistate 16 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni şi au fost puse în aplicare trei mandate de executare a pedepsei închisorii.

De asemenea, au fost aplicate 450 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 46 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea nr. 61/1991.

În ceea ce priveşte prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în urma cărora au aplicat 388 de sancţiuni pentru încălcarea normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 29 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi 2 pentru consum de alcool.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 47 de permise de conducere şi au retras 13 certificate de înmatriculare auto.

Comenteaza