Zelenski a fost la locul masacrului din Bucha, acolo unde rușii au ucis fără milă în sute de civili

Zelenski a fost la locul masacrului din Bucha, acolo unde rușii au ucis fără milă în sute de civili

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, face o vizită la Bucea, unde se estimează că trupele rusești au ucis peste 350 de civili.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat Bucha, unde cadavrele a sute de civili au fost găsite împrăştiate pe străzi, după ce forţele ruse s-au retras. Liderul ucrainean spune că este vorba despre un genocid comandat într-un război de anihilare. 

Întrebat de BBC dacă mai este posibil să discute pacea cu Rusia, Zelenski a spus: „Da, pentru că Ucraina trebuie să aibă pace. Suntem în Europa în secolul XXI. Vom continua eforturile pe plan diplomatic și militar.”, transmite BBC.

Până duminică seară, au fost găsite între 330 şi 340 de cadavre, a scris cotidianul Ukrainska Pravda, citând un serviciu funerar. Căutările de noi victime sunt în desfăşurare, unele cadavre fiind îngropate în curţi, a adăugat sursa citată.

Imaginile cu cadavre ale localnicilor, descoperite după retragerea trupelor ruse din zonă, au şocat Occidentul, Ucraina spunând că trupele ruse sunt vinovate de acest masacru. Moscova neagă, însă, acuzaţiile şi afirmă că imaginile cu cadavre au fost fabricate de Kiev.

Comenteaza