Zelenski este„greu de ucis”. De câte tentative de asasinat a scăpat

Zelenski este„greu de ucis”. De câte tentative de asasinat a scăpat
| Foto: dmytro.larin.gmail.com - Depositphotos.com

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski susţine că a scăpat de "peste 10" tentative de asasinat din partea ruşilor. Informaţia i-a fost furnizată de serviciile secrete ucrainene.

După vizita de miercuri, alături de premierul grec Kyriakos Mitsotakis, la Odessa, Zelenski a spus că nu ştie dacă Moscova a vrut să încerce să îl ucidă.

"Eram într-o vizită oficială când, la 300 de metri distanţă, a fost trasă o rachetă balistică", a declarat el pentru postul de televiziune italian Rai: "Aşa că e greu de spus dacă au vrut să mă asasineze".

Deşi nu a vrut să spună dacă de data aceasta a fost într-adevăr ţinta Kremlinului, şeful statului ucrainean a dezvăluit că a fost ţinta mai multor tentative de asasinat de la începutul războiului.

„Vladimir Putin a încercat să mă asasineze de mai mult de 10 ori, asta spun serviciile de informaţii", a declarat el: "Nu ştiu dacă acesta este numărul exact. Eu nu le calculez". Nu este prima dată când Zelenski vorbeşte despre acest subiect.

Într-un interviu acordat The Sun la sfârşitul anului 2023, preşedintele ucrainean a afirmat că cel puţin "cinci sau şase" comploturi pentru a-l ucide au fost dejucate de serviciile de informaţii ucrainene.

Comenteaza