Zelenski, mesaj către jurnaliștii şi oficialii ruși: „DEMISIONAŢI! Dacă rămâneți să lucrați pentru propagandă, vă expuneți unui risc mai mare"

Zelenski, mesaj către jurnaliștii şi oficialii ruși: „DEMISIONAŢI! Dacă rămâneți să lucrați pentru propagandă, vă expuneți unui risc mai mare"
| Foto: https://www.bbc.com/news

Volodimir Zelenski, le-a transmis, un mesaj jurnaliştilor şi oficialilor ruși de rang înalt, pe care i-a îndemnat să ia atitudine împotriva invaziei țării sale, prin demisiile lor din maşinăria propagandei ruse, conform BBC.

Înregistrările video de marți noaptea, din capitala ucraineană Kiev, le-a folosit preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski pentru a li se adresa direct „tuturor oficialilor Federației Ruse”.

„Dacă rămâneți în funcții, dacă nu vă opuneți războiului, comunitatea internațională vă va lipsi de tot. Tot ce ați câștigat de-a lungul anilor", a spus Zelenski.

Acesta a spus că același lucru este valabil și pentru „sistemul de propagandă”, adresând un mesaj similar și către jurnaliștii ruși.

„Dacă rămâneți să lucrați pentru propagandă, vă expuneți unui risc mult mai mare decât dacă plecați. Renunțați! Câteva luni fără un loc de muncă este cu siguranță mai bine pentru voi decât o viață întreagă de persecuție internațională", le-a transmis preşedintele Ucrainei jurnaliştilor din Rusia. 

Marina Ovsianikova, jurnalista care a apărut la postul public de televiziune din Rusia cu un mesaj împotriva războiului, a fost eliberată după mai bine de 14 ore de audieri.

Aceasta a primit o amendă de 30.000 de ruble, aproximativ 250 de euro. Va fi cercetată în continuare potrivit noilor legi semnate de Vladimir Putin și riscă până la 15 ani de închisoare pentru propagandă anti-război.

Comenteaza