Zi de doliu național în Rusia. Oamenii îi plâng pe cei dispăruți

Zi de doliu național în Rusia. Oamenii îi plâng pe cei dispăruți
Președintele Vladimir Putin a decretat doliu național și a cerut o anchetă care să determine cauzele accidentului aviatic produs duminică.

Rusia este azi în doliu după accidentul aviatic de duminică de la Soci, când un avion militar Tupolev Tu-154 cu 92 de persoane la bord, inclusiv membri ai Corului Armatei Roșii, s-a prăbușit în Marea Neagră, scrie AFP. Avionul se afla în drum spre Siria, unde artiștii susțineau un concert de Anul Nou a celebra victoria de la Alep împotriva rebelilor sirieni.

Catastrofa aeriană a șocat Rusia, unde Ansamblul Alexandrov, cunoscut drept Corul Armatei Roșii, reprezintă un simbol național.

Președintele Vladimir Putin a decretat doliu național și a cerut o anchetă care să determine cauzele catastrofei. A fost creată o comisie specială condusă de ministrul Transporturilor, Maxim Sokolov.

"Toate cauzele posibile sunt examinate", a anunțat Sokolov, care a ajuns duminică seara la Soci. El a spus că e prematur să se pronunțe în favoarea oricărei teorii și chiar pista unui atentat terorist este luată în calcul, deși agențiile de presă ruse au citat surse apropiate anchetei care au spus că este vorba cel mai probabil de o defecțiune tehnică sau o eroare de pilotaj.

Echipele care caută resturile aeronavei nu au găsit cutiile negre, iar căutarea continuă și luni.Ministerul Apărării a anunțat că verifică existența unor posibile lansatoare de proiective pe navele din zona de coastă.

Avionul a dispărut de pe radar în jurul orei 4.27 dimineața, ora României, la două minute după decolarea de pe aeroportul din Soci. Aeronava se îndrepta către baza militară a Rusiei din Hmeimim, Siria.

Resturi din aparatul de zbor au fost găsite la 1,5 km de coastă, la aproximativ 70 de metri adâncime, conform unui purtător de cuvânt al Armatei ruse. "Nu există indicii că ar fi supraviețuitori", a mai afirmat el, precizând că peste 3.000 de persoane, inclusiv o sută de scufundători, 32 de nave, 6 elicoptere și mai multe drone participau la căutări, relatează Agerpres.

Doar 10 corpuri au fost recuperate, a mai anunțat armata, subliniind că ele vor fi identificate la Moscova.

Aparatul de zbor plecase de la Moscova și a făcut o escală de realimentare la Soci. Avea la bord 84 de pasageri și opt membri ai echipajului. printre ei se aflau 64 de membri ai Ansamblului Alexandrov și alți opt militari. La bord se mai aflau nouă jurnaliști ai canalelor de televiziune Pervîi Kanal, NTV și Zvezda, ca și înalți funcționari civili și șeful unei organizații de caritate rusești, Elisaveta Glinka.

Ei se îndreptau către Siria, unde ar fi trebuit să cânte la un Concert de Anul Nou.

 

 

Comenteaza