Zi regală la Salina Equines Horse Trophy

Zi regală la Salina Equines Horse Trophy
ZI regală la Salina Equines Horse Trophy
ZI regală la Salina Equines Horse Trophy
ZI regală la Salina Equines Horse Trophy
ZI regală la Salina Equines Horse Trophy
ZI regală la Salina Equines Horse Trophy
ZI regală la Salina Equines Horse Trophy

Cupa ”Regele Mihai”, disputată în prezenţa ASR Principesa Margareta a României.

Cea mai importantă probă a ediției 2018 a  Salina Equines Horse Trophy, Cupa ”Regele Mihai” a avut loc sâmbătă, 7 iulie, în prezența Altețelor Sale Regale  Principesa Margareta a României și a Principelui Radu Duda.

Aceștia au fost primiți pe domeniul ecvestru de la Turda de către frații Teofil și Simion Mureșan, proprietarii centrului de echitație. Principesa Margareta s-a adresat publicului pentru a marca 30 de ani de activitate a programului de dezvoltare personală The Duke of Edinburgh`s International Award. Programul se derulează în 149 de țări din lume şi se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 24 ani care, indiferent de mediul de provenienţă, sunt încurajaţi să desfăşoare activităţi de educaţie non-formală care să le asigure o tranziţie echilibrată dela adolescenţă la viaţa de tânăr adult.

Teofil Mureșan s-a adresat invitaților cu un discurs în care a vorbit despre importanţa tradiției și responsabilitate socială. Omul de afaceri a povestit că bunicul său a fost decorat de către Regele Carol al II-lea în 1938 iar organizarea Cupei Regele Mihai este un demers simbolic prin care se dorește să se facă un apel la păstrarea tradițiilor și valorilor.

Cupa ”Regele Mihai” a fost proba cea mai dificilă de până acum a competiției de la Turda. Inițial organizatorii au prevăzut 4 probe de baraj, pentru cei 20 de cai și călăreți, dar din cauza unei ploi torențiale câștigătorul a fost desemnat după primele trei probe de baraj. În final, caii au sărit peste cel mai dificil  obstacol ridicat la  1.80 m.

Din competiție au fost eliminați în probele de baraj calul Quintender, campionul zilei precedente și Cashmere 31, campionul ediției precedente, calul ce a câștigat finala Gold din 2017.

Câștigătorul Cupei ”Regele Mihai” a fost calul Spacehopper, un cal de 10 ani din rasa Hanovra.  Hanoverianul este recunoscut ca un cal atletic și bun săritor, foarte potrivit pentru competițiile ecvestre olimpice. 

Sîmbătă au avut loc și competițiile finale pentru proba Silver, proba VIP și probele Copii. Proba Silver a fost câștigată de Bucur Ionuț cu Rubens (CSM Sibiu), pe locurile secunde fiind Dănuț Teșcu și Ayan (Equester)  și Ionescu Paul cu Lady Shutterfly (Universitatea Cluj)/

Proba VIP a fost câștigată de Antal Csaba cu Sheba (Clubul Husar), urmat de Ionescu Paul cu Vadoc și Balasz Dorrotya cu Veszta (Transilvania SH).

Proba de amatori 1 a fost câștigată de Adrian Coaciu cu Eva, urmat de Andonie Carmen cu Crazy Boy și Ciobanu Miruna și Illebror.

Proba de copii 1 a fost câștigată de Alexandru Mălușel și Bucura, urmat de Marian Alexandra cu Tsunami și Bene Sofia cu Citation (Salina Equines).

Pentru duminică, ultima zi a competiției sunt programate ultimele probe ale turului Bronze si Gold.

Comenteaza