Zilele Recoltei au scos clujenii din casă: zeci de mii de vizitatori

Zilele Recoltei au scos clujenii din casă: zeci de mii de vizitatori
200 de expozanţi, zeci de mii de vizitatori, circa 250 de tone de legume şi fructe, mii de litri de vin şi must, ulei presat la rece, miere de albine, muzică populară: aceasta a fost oferta celei de-a treia ediţii a Zilelor Recoltei.

"Ediţia din acest an a fost de un real succes, expozanţii declarându-se foarte mulţumiţi de vânzări. Profitând şi de vremea călduroasă a acestui început de toamnă, gospodinele au avut prilejul să-şi facă ultima aprovizionare pentru iarnă, ele având la dispoziţie, în acelaşi loc, marfă de calitate la preţuri de producător, vânzare tip en-gros şi producţie bio", susţin organizatorii de la Asociaţia Produs de Cluj. 

Producătorii locali au umplut standurile puse la dispoziţie, etalându-şi legumele şi fructele de sezon produse în gospodăriile proprii din Râşca, Jucu, Apahida, Mănăstireni, Moldovenești, Sânnicoară, Mihai Viteazu, Chinteni, Floreşti, precum şi din alte localităţi ale judeţului.

Pe lângă legume și fructe, vizitatorii au avut prilejul să cumpere ulei presat de rece, lavandă, dulceţuri tradiţionale, produse apicole, ciocolată de casă, turtă dulce, lactate şi alimente din carne de porc, precum şi prăjituri de casă. Alături de aceste produse alimentare clujenii au putut achiziţiona şi obiecte de artizanat şi bijuterii realizate manual în atelierele meşterilor populari clujeni.

La fel ca şi la ediţia de anul trecut, una din cele mai mari atracţii pentru vizitatorii târgului, mici sau mari, a fost mustăria tradiţională, cu teasc şi zdrobitor, aceştia putând vedea pe viu procesul de producţie al mustului.

Comenteaza