Ziua cu cele mai multe cazuri noi de COVID-19 pe glob

Ziua cu cele mai multe cazuri noi de COVID-19 pe glob
| Foto: www.coe.int

Un nou record negativ al pandemiei: Organizaţia Mondială a Sănătăţii a raportat sâmbătă o creştere record a cazurilor globale de coronavirus, totalul crescând cu 212.326 în 24 de ore, relatează Reuters, într-o preluare Mediafax.

Cele mai mari creşteri au fost înregistate în Statele Unite, Brazilia şi India, potrivit unui raportului zilnic. Decesele au rămas constante la aproximativ 5.000 pe zi. Recordul precendent raportat de OMS data din 28 iunie fiind de peste 180,000 de cazuri.

Cazurile globale de coronavirus au depăşit vineri 11 milioane, potrivit unui raport al Reuters. Astfel boala a care a ucis peste jumătate de milion de oameni a trecut un nou prag.

OMS a anunţat finalizarea studiilor în privinţa a două medicamente. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat sâmbătă că şi-a întrerupt studiile asupra medicamentului anti-malarie hidroxiclorochina şi a medicamentului cu lopinavir / ritonavir, după ce nu au reuşit să reducă mortalitatea.

„Aceste rezultate ale studiilor provizorii arată că hidroxiclorochina şi lopinavir / ritonavir produc o scădere redusă a mortalităţii pacienţilor cu COVID-19 spitalizaţi în comparaţie cu standardul de îngrijire. Studiile vor întrerupe cu efect imediat ", a declarat OMS.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza