Ziua Culturii Naționale | Acces gratuit în trei muzee din Cluj

Ziua Culturii Naționale | Acces gratuit în trei muzee din Cluj
| Foto: Arhiva

Miercuri, de Ziua Culturii Naționale și la 170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, accesul în cele trei muzee clujene, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean, va fi gratuit. 

Muzeul Etnografic al Transilvaniei (MET), Muzeul de Artă și Muzeul Memorial Octavian Goga din Ciucea vor asigura, în 15 ianuarie, acces gratuit la toate expozițiile și evenimentele pe care acestea le găzduiesc. De asemenea, MET, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, va organiza, în sala Reduta, începând cu ora 15:00, o întâlnire cu muzica și poezia românească. Manifestarea va include un moment folcloric, un recital de poezie și un program de romanțe.

De la ora 18:00, la Muzeul de Artă va avea loc deschiderea oficială a expoziției de grafică și sculptură a artiștilor Florentina și Alexandru Mihai, iar Școala Populară de Arte Tudor Jarda organizează, începând cu ora 17:00, inaugurarea secției de inițiere fanfară din Turda, precum şi vernisajul expoziţiei absolvenţilor secţiilor de arte vizuale Turda şi Câmpia Turzii. Evenimentul, inclus în proiectul ,,Şcoala artelor turdene”, va avea loc la Primăria Turda.

Școala Populară de Arte va organiza joi, 16 ianuarie, de la ora 16:00, în incinta Mănăstirii Muntele Rece, din comuna Măguri Răcătău, Cenaclul Steaua fără Nume. Acţiunea culturală vine în întâmpinarea iubitorilor de literatură şi muzică din zona rurală a judeţului.

O altă instituție implicată în activitățile omagiale derulate miercuri, 15 ianuarie, este Teatrul de Păpuși Puck. 12 actori ai secției române vor susține recitaluri de poezie și proză din opera lui Eminescu, manifestările având loc în opt școli gimnaziale și licee din Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Dej și Gherla.

Biblioteca Județeană ,Octavian Goga va organiza, pe lângă înscrierile gratuite de care publicul va beneficia în 15 ianuarie, activități specifice, cu elevi și preșcolari, ce vor fi derulate atât la sediul central al instituției cât și la filialele de cartier, dar și la sediul Teatrului Puck.

Biblioteca va găzdui o serie de expoziții de publicații: „Eminescu la o atingere distanță” - Sediul central, foaier, 13-23 ianuarie; „Ziua Culturii Naționale” - sediul central, sala Ion Agârbiceanu, 7-31 ianuarie; „Ziua Culturii Naționale” - sediul central, secția pentru copii, 13-17 ianuarie; „Creatorii de cultură” - Filiala Grigorescu, 13-23 ianuarie; „Eminesciana în grafica lui Salmen” - Filiala „Traian Brad”, 13-24 ianuarie.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza