Ziua Internaţională de luptă împotriva hepatitei: se caută voluntari pentru organizarea evenimentului

Ziua Internaţională de luptă împotriva hepatitei: se caută voluntari pentru organizarea evenimentului
Pe 28 iulie are loc Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei. Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), în parteneriat cu Agenţia de presă Mediafax, organizează, cu această ocazie, ample manifestări ce vor avea loc în toată ţara. Clujenii sunt invitaţi să se alăture echipei ce va organiza evenimentul.

Pentru reuşita acestui eveniment, cu puternic impact social, se recrutează voluntari din mai multe judeţe ale ţării, în special din Cluj, Bucureşti, Braşov, Iaşi,  Turda, Timişoara, Oradea, Alexandria, Craiova, Giurgiu, Sibiu, Piatra Neamţ, Brăila, Galaţi şi Constanţa cu ajutorul cărora se vor desfăşura acţiuni de conştientizare în rândul populaţiei asupra riscurilor infectării cu virusurile hepatice A, B, C, D, E şi, în general, asupra problematicii afecţiunilor hepatice.

Perioada pentru care este nevoie de sprijin este 23-28 iulie 2014 , în special în zilele de 26, 27 şi 28 iulie 2014 .

Voluntar poate fi orice persoană, cu vârsta de peste 16 ani, ce poate empatiza cu oameni aflaţi deja în suferinţă. Cei care se vor implica vor beneficia de training special pentru acest eveniment, iar, dacă vor dori, vor primi adeverinţă de voluntariat.

Potrivit Legii adoptate în luna mai a.c., care reglementează activitatea de voluntariat în România, voluntariatul este recunoscut ca experienţă profesională.

Înscrieri şi detalii suplimentare se pot obţine prin email: hepatobv@gmail.com sau telefonic, datele de contact fiind postate pe www.hepato.ro

 

Comenteaza