Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, un succes la Cluj. Au fost de 3-4 ori mai mulți donatori decât într-o zi obișnuită

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, un succes la Cluj. Au fost de 3-4 ori mai mulți donatori decât într-o zi obișnuită
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Cu ocaiza Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, nu mai puțin de 209 persoane au răspuns afirmativ, la Cluj, îndemnului de a dona.

„E un număr mare de donatori, de aproximativ 3-4 ori mai mare comparativ cu media zilnică. Îi felicit pe toți cei care s-au alăturat demersurilor noastre și au decis să vină în sprijinul semenilor care au nevoie de sânge. Cu siguranță, gestul lor va avea o importantă contribuție la îmbunătățirea stării de sănătate sau chiar la salvarea unor vieți. Încurajăm persoanele care pot dona, să continue să o facă, întrucât nevoie de sânge și de componente sanguine este una premanentă”, a transmis Alin Tișe, liderul CJ Cluj.

Reamintim, în acest context, faptul că marți, 7 iunie a.c., președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat Protocolul de colaborare cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină „Prof. Dr. C. T. Nicolau” în vederea sprijinirii desfășurării unor acțiuni de donare de sânge.

În baza acestuia, Consiliul Județean Cluj s-a implicat activ în campania de conștientizare derulată la nivelul județului Cluj și care a avut drept principal obiectiv creșterea numărului donatorilor de sânge.

Comenteaza