Ziua Naţională a Tineretului. Mai mulţi copii născuţi în diaspora, decât în ţară

Ziua Naţională a Tineretului. Mai mulţi copii născuţi în diaspora, decât în ţară
Din 2005 încoace, la 2 mai sărbătorim Ziua Naţională a Tineretului. Cu acest prilej, în toată ţara sunt organizate evenimente sportive, culturale şi artistice.

2 Mai a decretată Ziua Naţională a tineretului, în urma unei iniţiative lansate, în 2004, de către 15 deputați reprezentând toate formațiunile politice parlamentare.

Potrivit news.ro, Andreea Păstîrnac, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, a declarat, marţi, cu ocazia acestei zile, la o dezbatere privind problemele elevilor şi studenţilor, că anul trecut, "pentru prima dată, conform statisticilor Eurostat, s-au născut mai mulţi copii în diaspora decât în România. Sunt nişte cifre care ne ridică extrem de multe semne de întrebare în ceea ce priveşte modul în care tânăra generaţie îşi vede dreptul la mobilitate, dreptul la a studia în Europa, de a lucra şi unde se regăseşte în acest ciclu şi România - ţara de origine, care este echilibrul exact între dorinţa normală de perfecţionare, de continuare a unei cariere atât în România cât şi în celelalte state membre ale Uniunii Europene."

În 2017, titlul de Capitală a Tineretului din România îi revine municipiului Bacău.

Comenteaza