“Ziua Părinţilor de Îngeri”, la Dej FOTO/VIDEO

“Ziua Părinţilor de Îngeri”, la Dej FOTO/VIDEO
În această după-amiază, la Dej, s-a desfăşurat cea de-a III-a ediţie a evenimentului anual “Ziua Părinţilor de Îngeri”.

La Dej, evenimentul a avut loc în parcul mic din Piaţa Bobâlna, unde, înciuda ploii, zeci de părinţi  au aprins lumănări şi au înălţat baloane colorate în memoria copiilor care nu mai sunt printre noi.

Evenimentul, marcat de Organizaţia EMMA s-a desfăşurat simultan în 15 oraşe din ţară, precum şi în Anglia, Franţa şi Spania. În România, "Ziua Părinţilor de Îngeri" a fost marcată în Bucureşti, Baia Mare, Braşov, Buzău, Cluj Napoca, Constanţa, Dej, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Satu Mare, Sibiu, Târgu Jiu şi Timişoara.

"Ziua Părinţilor de Îngeri" este singurul eveniment din România şi cel mare din lume de acest gen, dedicat în memoria micuţilor decedaţi prea devreme.

"Am trimis un balon pentru îngeraşul meu, Şerban, este copilul meu pe care l-am pierdut la 1 an şi 5 luni. Sunt convinsă că mesajul a ajuns la el pentru că acesta e mesajul lui: a scuturat norişorii de ploaie", a spus Monica Mureşan, organizatoarea evenimentului de la Dej.

"Acest eveniment are o semnificaţie aparte, în mod special pentru părinţii care au pierdut un copil înainte de naştere, momentul înălţării baloanelor simbolizând despărţirea de copilul pe care nu au apucat să-l vadă, să-l ţină în braţe", se arată într-un mesaj trimis de Bianca Brad, fondatoarea Organizaţiei EMMA.

Organizaţia EMMA (Eternul Miracol Materna Alinare) este o organizaţie neguvernamentală non-profit, a cărei activitate se desfăşoară pe bază de voluntariat şi care sprijină familiile care trec prin drama pierderii unui copil.

Etichete
Comenteaza