Foto Ziua produselor românești la Cluj. Degustare de struguri, mere, must și brânzeturi făcute de studenți

Ziua produselor românești la Cluj. Degustare de struguri, mere, must și brânzeturi făcute de studenți
Clujenii au fost invitați să deguste din produsele toamnei | Foto: Sorina Dârjan
Ziua produselor românești la Cluj. Degustare de struguri, mere, must și brânzeturi făcute de studenți
Ziua produselor românești la Cluj. Degustare de struguri, mere, must și brânzeturi făcute de studenți
Ziua produselor românești la Cluj. Degustare de struguri, mere, must și brânzeturi făcute de studenți
Ziua produselor românești la Cluj. Degustare de struguri, mere, must și brânzeturi făcute de studenți
Ziua produselor românești la Cluj. Degustare de struguri, mere, must și brânzeturi făcute de studenți
Ziua produselor românești la Cluj. Degustare de struguri, mere, must și brânzeturi făcute de studenți
Ziua produselor românești la Cluj. Degustare de struguri, mere, must și brânzeturi făcute de studenți
Ziua produselor românești la Cluj. Degustare de struguri, mere, must și brânzeturi făcute de studenți
Ziua produselor românești la Cluj. Degustare de struguri, mere, must și brânzeturi făcute de studenți
Ziua produselor românești la Cluj. Degustare de struguri, mere, must și brânzeturi făcute de studenți

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca a participat, în premieră, ca partener, la evenimentul ”Toamna la H33”, unde Asociația Urbannect a organizat ziua națională a produselor agroalimentare românești. Instituția a venit cu specialiști și cercetători, dar și cu produse proprii tradiționale, specifice toamnei.

"O zi specială, cu bucurie, cu studenți, masteranzi, doctoranzi, profesori și cercetători de la universitatea noastră, dar și cu degustări de brânzeturi, fructe din producția proprie, precum și cu plante aromatice, stup de albine de observație și viermi de mătase la prima participare, ca partener, la ”Toamna la H33”, au caracterizat evenimentul reprezentanții USAMV.

Stațiunea de Cercetări Horticole (SCH) a USAMV a prezentat fructe de sezon din producția proprie – soiuri de mere și de struguri - precum și must sau suc de mere. Evenimentul ”Toamna la H33”, prima ediție Agro-Hub, s-a desfășurat în perioada în 12-13 octombrie.

Alături de reprezentanții USAMV au fost invitați specialiști din cadrul unor asociații care promovează dezvoltarea rurală, agricultura inteligentă, produsele bio și eco, precum și distribuitori ai acestora. Sâmbătă, Valentin Coman, de la emisiunea TV "Big Boletus", a fost gazda Cămării Gospodarului.

Clujenii au fost chemați să aducă de acasă produse conservate pentru iarnă, zacuscă, dulcețuri pentru a construi cămara din care toți oaspeții erau invitați să guste. Zacusca și dulcețurile de ardei iuți au intrat în concursul cu premii. S-au adăugat ceaunul tradițional și workshopul de murături, deja consacrate la H33. Pe durata evenimentului, clujenii au putut cumpăra produse agroalimentare comercializate de producători locali.

”Toamna la H33” este o etapă a proiectului Orașul Acasă 2018 și se află la a doua ediție. Acest an este dedicat Zilei naționale a produselor agroalimentare românești și inaugurării programului Agro-Hub, în parteneriat cu USAMV. Ediția din 2018 se organizează cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti a fost instituită în10 octombrie, prin legea 168/2017. Prin produs agroalimentar românesc se înţelege produsul obţinut pe teritoriul naţional din materii prime de bază provenite în proporţie de 100% din fermele din România şi are inscripţionat pe etichetă drapelul României.

Comenteaza