Ziua recordului la Campionatul Internaţional de Gătit de la Cluj

Ziua recordului la Campionatul Internaţional de Gătit de la Cluj
În parcarea de la Polus Center are loc sâmbătă, de la ora 13:00, încercarea de a doborî un nou record: cel mai mare stifado cu carne de porc din lume.

Vineri a început cea de-a 5-a ediţie a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber. Evenimentul are loc până duminică, 11 septembrie, în parcarea de la Polus Center. După o zi rezervată concursului de hrană rece, în care standurile au fost stropite în câteva rânduri şi de ploaie, sâmbătă are loc cel mai important moment al ediţiei, recordul mondial pe care va încerca să îl stabilească echipa condusă de Kiss Tibor. "O parte a recordului se referă la cantitatea de stifado din carne de porc pe care o vom prepara, iar cealaltă, la felul în care vom aranja preparatul, în 1.500 de porţii. Stifado e un preparat grecesc pe care ei îl preferă din carne de viţel, dar noi, din raţiuni practice, am ales porcul", a precizat bucătarul clujean.

Echipa pe care o va conduce va folosi, astfel, 120 kg de carne, 70 kg de ceapă, între 50 şi 70 kg de ardei, dovlecei şi roşii, precum şi două bidoane de măsline. Bucătarii vor folosi tava pe care au utilizat-o la ediţia de anul trecut a evenimentului, când au doborât recordul de pui prăjiţi. Preparatul va fi încălzit la 24 de arzătoare. Recordul va fi omologat de specialişti de la International Gastro Show Cooking Entertainment. "Estimăm că totul va dura cam şase ore. Pe scena de la faţa locului vor avea loc concerte şi va fi premierea concursurilor", a precizat Radu Zărnescu, organizatorul evenimentului.

Ziua de duminică este rezervată competiţiei de preparate calde, începând cu ora 10:00. Premierea câştigătorilor va avea loc în jurul orei 20:00. "În caz de ploaie, suntem pregătiţi cu corturi şi prelate", a asigurat organizatorul. Invitaţii evenimentului vor face demonstraţii în faţa publicului în toate cele trei zile de concurs. Nu vor lipsi prezentările de produse, concursurile pentru public şi concertele. Juriul din acest an va fi condus de Master Chef Burc Tuncel (şeful bucătarilor din toată reţeaua hotelurilor Sheraton), fost luptător de wrestling şi specialist în bucătărie modernă.

 

 

Comenteaza