Ziua Scorpions la Cluj. ziuadecj.ro a transmis toate amănuntele LIVE TEXT FOTO / VIDEO

 Ziua Scorpions la Cluj. ziuadecj.ro a transmis toate amănuntele LIVE TEXT FOTO / VIDEO
ziuadecj.ro v-a oferit toate amănuntele concertelor de la inaugurarea Cluj Arena, în format livetext.

Transmisia livetext a concertului a început la ora 16.30, o dată cu deschiderea porţilor de acces spre scenă. Seria de concerte de astăzi începe la ora 19. Vezi aici toate amănuntele

Vezi aici o galerie foto de la concert

Urmăriţi evenimentul, invers cronologic:

23.12 S-a pornit instalaţia de nocturnă pentru a permite o mai bună vizibilitate celor care părăsesc tribuna şi gazonul. transmisia livetext a concertului de ziuadecj.ro se încheie aici. Vă mulţumim că aţi urmărit concertul, cu toate amănuntele, pe ziuadecj.ro.

23.11 Scorpions părăseşte scena, zecile de mii de spectatori părăsesc şi ele disciplinat zonele rezervate lor. În doar câteva minute tribunele sunt deja apropape goale.

23.08 "Thank you, good night!", spune Meine, cu tricolorul la gât. Urale în mulţime. Schencker şi Jabbs îşi aruncă penele de la chitări către cei din vecinătatea scenei.

23.05 "Clujul e un oraş minunat! Felicitări pentru noul stadion!", transmite Meine. Spectatoriinu se lasă duşi iar Scorpions, cu tricolorul în braţele lui Meine, continuă recitalul.

23.05 Trupa s-a adunat la marginea scenei cu tricolorul roomânesc, în uralele mulţimii. "We had a great time on Tour!!!!", scrie pe ecranul din spatele scenei.

23.03 Pe ultimele acorduri, câteva zeci dintre cei prezenţi părăsesc tribunele, doborâţi şi de frigul care s-a lăsat în oraş. Sunt doar cinci grade afară.

22.59 Nu putea lipsi "Rock you like a hurricane".

22.50 I-a venit rândul. "Wind of change" răsună nu doar din boxe, dar şi din public. Fiecare vers este cântat, o dată cu Meine, de mii, poate zeci de mii dintre cei 40.000 prezenţi.

22.45 Scorpions s-au întors pe scenă cu "Still loving you". Ecranele telefoanelor se reaprind cu sutele în tribune. Meine are microfonul într-o mână şi tricolorul în cealaltă.

22.40 Show: au terminat recitalul în urale. Scorpions sunt toţi la marginea scenei şi au adus cu ei un tricolor pe care şi-au scris numele, l-au afişat câteva minute în uralele publicului, apoi au dispărut de pe scenă. Luminile s-au stins, dar nu de tot: mii de spectatorii fluieră şi le aşteaptă întoarcerea pe scenă. Nu au cântat "Wind of change", cea mai aclamată şi mai cunoscută piesă a trupei.

22.31 E rândul lui Mattias Jabs pentru un solo de chitară, singur pe scenă. După câteva minute colegii săi de trupă revin pe scenă. Urmează "Big City Nights".

22.26 Restul trupei se întoarce spectaculos pe scenă, dintr-o cutie de dimensiuni mari de sub bateria lui Kottak. E rândul "Blackout".

22.15 Solo de tobe marca James Kottak. Colegii săi de trupă s-au retras la marginea scenei. O jumătate de oră, e singurul care face spectacol. "Great to be back in Romania! Three words: You Kick Ass!", spune el, după care se întoarce: pe spatele tricoului său sunt scrise aceleaşi trei cuvinte.

21.58 "Cluj rock, Romania rocks!". Este una dintre replicile cu care Meine încălzeşte atmosfera. Îi răspund câteva mii de voci.

21.50 Urmează "Always somewhere". Ecranele telefoanelor se repornesc în tribune. Scorpions continuă cu "Holiday". "Cluj, ayou ready to sing with me?", întreabă Meine, şi nu degeaba: după câteva versuri, solistul îi lasă pe cei din tribune să continue piesa împreună cu el. Iar în final cântă doar spectatorii, care izbucnesc în urale după ultimul acord.

Vezi aici cum îi pregăteşte Trofin pe spectatori, cu un "remix" al piesei Holiday

21.43 "Bona sera Cluj Romania! Ce mai faci?!", strigă solistul în româneşte. El le mulţumeşte organizatorilor şi "ne bucurăm să fim aici la inaugurarea acestui stadion uimitor". "The best is yet to come!", promite Meine, după care trupa cântă cunoscuta piesă cu acest nume. Pe măsură ce piesa se derulează, ecranele telefoanelor se pornesc în zona spectatorilor: câteva, apoi câteva zeci, în final tribunele, dar şi gazonul, sunt iluminate de sute de ecrane într-un spectacol impresionant. La sfârşit Meine îi invită pe cei prezenţi să cânte cu el o porţiune a refrenului: aproape toată lumea îl ascultă, şi nu sunt puţini.

21.39 Urale: după o demonstraţie de forţă cu patru chitare şi o tobă, toboşarul vine în faţa scenei, unde în ultimele două minute se adunase restul formaţiei, şi îmbracă tricolorul.

21.37 Riff-urile de chitară curg unul după altul.

 

21.33 E frig în Cluj, poate pe scena de la Cluj Arena e mai cald: toboşarul James Kottak a renunţat la tricoul pe care-l îmbrăcase.

21.32 "Feeling good tonight Romania?", întreabă Meine, înfăşurat cu steagul României. Gazonul explodează, la fel şi în tribune.

21.32 Meine aruncă beţele toboşarului în mulţime. Nu sunt puţine: vreo şase, iar toboşarul are şi el, deja, altă serie.

21.31 Scorpions au ajuns cu playlist-ul la "The zoo".

21.28 Rock greu pe Cluj Arena. Scorpions ştiu să facă show: nimeni nu stă jos - cu puţine excepţii -, tribunele sunt în picioare iar zona din faţa scenei este plină.

21.22 "Bună seara Cluj!", strigă solistul Klaus Meine, în româneşte, în uralele rockerilor.

21.15 Abrupt, fără prezentări, a început show-ul Scorpions, în uralele rockerilor, care şi-au deschis ecranele telefoanelor mobile în faţa scenei. În tribune strălucesc blitz-urile aparatelor de fotografiat.

21.13 Pauză şi la această oră. Spectatorii au profitat ca să se aprovizioneze cu cafea, bere sau snack-uri: la cozi se stă minute bune.

20.40 Trofin părăseşte scena. Între timp aici se montează aparatura celor de la Scorpions. Nocturna rămâne pornită.

20.40 Trofin: "Dacă acum 20 de ani îmi zicea cineva că va veni Scorpions la Cluj, îi spuneam "Du-te mă de-aci!" şi-i dădeam şi una după cap".

20.39 Tişe: sper că gazonul va rezista acestui concert. A fost de şapte ori mai ieftin decât cel de pe Naţional Arena. TIşe iese de pe scenă în aplauze.

20.37 pe ecranele din incinta stadionului, patru la număr, se afişează contoare care fixează seria biletelor câştigătoare. Câştigătorii îşi ridică premiile de la sediul Consiliului Judeţean. E bine de ştiut că instituţia s-a mutat din Palatul Administrativ, într-o clădire nouă de pe Calea Dorobanţilor.

20.34 Nocturna stadionului se aprinde pentru prima dată. Pot fi observaţi toţi cei 40.000 de spectatori. Aceasta, pentru că urmează tombola: un bilet cu acces pe viaţă pe Cluj Arena la orice eveniment. Alt premiu - acces pe zece ani pe stadion, iar al treilea - cinci ani de acces gratuit la toate evenimentele de pe stadion.

20.33 Tişe le mulţumeşte celor care au ajutat la realizarea acestui stadion. "Mă bucur că după doi ani am reuşit să inaugurăm cel mai frumos stadion din România.

20.33 Alin Tişe e chemat pe scenă. "E responsabil pentru tot ce e aici!", spune Trofin. Spectatorii huiduie. "Clujul înseamnă respect!", îi apostrofează Trofin. În spate se montează sculele trupei Scorpions, însă până atunci urmează o tombolă.

20.31 "Tocmai am aflat că aici sunt peste 40.000 de persoane", spune Trofin.

20.30 Constantin Trofin revine pe scenă. "Mai e puţin până la momentul culminant al acestei seri".

20.29 Cozi peste tot: la jetoane, la snack-uri, la toalete.

20.28 S-au răzgândit: au ieşit de pe scenă dar s-au întors: "vrem să facem o poză cu voi!", spune Goia. Trupa vine la marginea scenei şi se înclină în faţa spectatorilor, în aplauzele şi fluierăturile tribunelor.

20.23 "A fost o onoare pentru noi să cântăm la deschiderea celei mai frumoase arene din România!", strigă Călin Goia, după care Voltaj cântă ultima piesă pentru astăzi, "20".

20.16 Nu doar spectatorii de pe gazon, ci şi cei din tribune sunt în picioare şi dansează pe piesa "Asta-i viaţa!". Poate e frigul de vină.

20.10 "Vreau să văd câţi dintre voi vor ca Universitatea Cluj să fie mai sus de locul 2!", strigă Goia, cu fularul Universităţii la gât, care dedică echipei "U" Cluj piesa "MSD2". "Haide U"!", strigă el. Goia a înnodat fularul cu însemnele Universităţii Cluj la microfonul la care cântă.

20.06 Nu degeaba Voltaj sunt cunoscuţi pentru atmosfera de la concerte: mii de mâini în aer la "Hai sus!".

20.00 Goia le cere spectatorilor să deschidă telefoanele mobile: mii de ecrane sunt vizibile acum în tribune şi pe gazon. Voltaj cântă "Vara trecută". "Nu vreau să-i supăr pe colegii din Bucureşti, dar numai la Cluj se putea vedea aşa ceva. Mulţumim Cluj Napoca!", strigă Goia, în uralele audienţei.

19.53 "Avem o surpriză pentru voi: vreau să facem o oră de germană. Am adus, de la Cronica Cârcotaşilor, două persoane senzaţionalele, Bebeluşele!", spune Goia. Voltaj cântă "Ora de germană", cu Bebeluşele, îmbrăcate sumar ca şcolăriţe, care dansează pe scenă.

19. 41 A început show-ul Voltaj, chiar cu piesa al cărei refren l-a recitat, în testul "de cultură", amfitrionul Constantin Trofin. "Bună seara Cluj Napoca! Cel mai bine e acasă!", strigă solistul Călin Goia, originar din Cluj, în uralele spectatorilor. "E o seară frumoasă pe Cluj Arena, cea mai frumoasă arenă din România!", continuă el.

Vezi intrarea pe scenă a celor de la Voltaj:

19.37 Gazda îi întreabă pe spectatori de unde sunt: Cluj, Bistriţa-Năsăud, Alba Iulia, Sighet, Los Angeles sau Hollywood. "Până când stăm aici, până mâine? Nu, până mâine stăteam dacă prezenta Florin Piersic!".

19.35 În spatele lui Trofin se instalează sculele Voltaj şi se coboară, din vârful scenei, o instalaţie pe care stă scris numele trupei.

19.33 Test de literatură română, "de cultură", spune Trofin, după ce i-a întrebat pe spectatori câţi şi-au luat bacalaureatu şi a constat că "sunteţi peste 40%": le-a recitat refrenul piesei "Albinuţa", pe care ar urma să o cânte Voltaj pe scena de la Cluj Arena.

19.30 Trofin are "o mare rugăminte" posesorilor de bilete să rămână în zonele în care sunt repartizaţi şi să nu arunce biletele, "pentru că înainte de concertul Scorpions urmează o tombolă; vom porni şi luminile, să vedeţi biletele".

19.30 Singurele locuri libere sunt cele din spatele scenei, unde accesul este restricţionat. În rest, toate scaunele sunt ocupate, zona din faţa gazonului este acum plină, mai puţin în faţa peluzei. Cozile la punctele de alimentaţie sunt formate din sute de persoane. Şi la toaletele pentru femei sunt cozi.

19.16 Publicul cântă şi el versurile refrenului uneia dintre cunoscutele piese ale Compact, "După ani şi ani". Câteva zeci dintre spectatori îşi folosesc telefoanele mobile ca, pe vremuri, brichetele la baladele rock.

19.10 Un album cu piese din întreaga carieră a lui Leo Iorga, va fi disponibil din noiembrie şi la Cluj, spune solistul.

19.07 zona din imediata vecinătate a scenei, Golden Circle,e ste acum aproape plină. Sunt într-adevăr peste 40.000 de oameni pe stadion: Tribunele I şi II pline, peluza la fel, pe gazon nu se mai găsesc locuri decât în cea mai îndepărtată parte de scenă, în faţa peluzei.

19.01 Începe concertul Pacifica: "Drumul e lung / Şi tare aş vrea / S-ajung la tine, la Cluj Arena!", cântă Leo Iorga.

18.58 Tribunele şi peluza sunt pline, iar pe gazon continuă să vină spectatori. În afara stadionului, la punctele de acces, sunt încă sute de persoane care aşteaptă să intre la concert.

18.53 După Semnal M, pe scenă urcă trupa Pacifica, al cărei solist, Leo Iorga, se întoarce pe scenă după şapte luni de inactivitate. Iorga a fost, timp de nouă ani, membru al trupei Compact. În timp ce Trofin vorbeşte, în spatele său se fac probe de sunet. "Îmi va fi greu să vorbesc în acest timp", recunoaşte el.

18.52 Se încheie recitalul Semnal M; toate tribunele, dar şi spectatorii de pe gazon, izbucnesc în urale. Luminile de pe scenă se sting. "N-aveţi idee cum se aude de aici! Aţi fost senzaţionali!", le transmite Trofin spectatorilor.

18.29 "Disară să fie tătă lume' prezentă în centru, adică la Cluj Arena!", începe Semnal M.

18.27 Semnal M îşi testează echipamentul în vreme ce Trofin spune un banc cu Gheorghe şi Ion în gara Apahida, cu referire la o cunoscută piesă a trupei.

18.24 Se încheie show-ul susţinut de Grigore Leşe, grupul Iza şi Sensor. Amfitrionul Constantin Trofin revine pe scenă. "Urmează o trupă foarte legată de Cluj", spune el. În spatele acestuia butoaiele Sensor au fost îndepărtate şi este adus echipamentul trupei Semnal M.

18.10 la concert sunt prezenţi şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, şi primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, în tribuna VIP. Tribunele I şi II, dar şi peluza din faţa scenei, sunt acum pline. Câteva mii de persoane sunt prezente şi în faţa scenei.

18.05 "Deschidem această seară minunată, care se va termina exploziv, cu Senzor, Grigore Leşe şi grupul Iza", spune Trofin. Cinci minute mai târziu Grigore Leşe este aplaudat furtunos din zona tribunei I de câteva sute de persoane. După un minut artistul a părăsit scena iar în acest moment Sensor îşi susţine show-ul. Leşe s-a întors pe scenă, cu grupul Iza, la ora 18.15.

18.03 Constantin Trofin le urează spectatorilor "Bun venit pe Cluj Arena":"Prima dată am fost la un meci de fotbal chiar aici".

18.00 De pe scenă se anunţă că mai e doar un minut până la începerea spectacolului. "Cluj Arena, sunteţi aici?", întreabă gazda, Constantin Trofin, iar cele câteva sute de persoane din Golden Circle aclamă.

17.50 Cozile la punctele de alimentaţie ajung la sute de persoane, cel puţin în zona de sub tribune.

17.42 în incinta stadionului au fost amplasate opt puncte de vânzare a obiectelor de îmbrăcăminte inscripţionate Scorpions, pentru fani. Până la această oră, la unul dintre puncte fuseseră deja vândute patru tricouri şi un hanorac, chiar dacă preţurile nu sunt deloc mici: 100 şi respectiv 150 de lei.

17.26 probele de sunet s-au încheiat, deocamdată. Spectatorii continuă să vină la stadion cu sutele.

17.19 Pe scenă se află trupa Sensor, care şi-a montat deja butoaiele pentru show-ul pe care-l susţin cu rapsodul Gheorghe Leşe. Acesta din urmă testează în aceste momente instalaţia de sonorizare.

17.12 Temperatura este destul de răcoroasă şi continuă să se răcească. Spectatorii au venit îmbrăcaţi bine, şi pentru faptul că prognoza meteo de ieri anunţa reduceri bruşte de temperatură faţă de vrema caldă de ieri.

17.10 Snack-urile şi băuturile se vând în schimbul jetoanelor, care pot fi cumpărate de la gherete în schimbul preţului de 5 lei. Berea şi cola, în pahare de câte o jumătate de litru, costă un jeton, ceaiul şi cafeaua - 0,5 jetoane, la fel ca snack-urile şi croissantele. Frigiderele pentru bere nu funcţionează momentan, din cauza unei probleme la reţeaua de alimentare cu energie electrică.

17.03 Pe cele două ecrane din flancurile scenei, dar şi pe pe cele două ecrane de deasupra tribunelor, rulează un spot de prezentare al concertelor de deschidere a stadionului Cluj Arena şi reclame ale sponsorului Terapia Ranbaxy.

17.01 Majoritatea spectatorilor s-au aşezat la tribunele I şi II, iar în zona Golden Circle se află deja aproximativ 200 de persoane. Gazonul este acoperit aproape în totalitate, cu excepţia une benzi late de cinci metri în partea opusă scenei.

16.50 Au început testele de sunet. În acest moment în tribune sunt peste 500 de persoane iar în afara stadionului aşteaptă alte sute, chiar dacă spectacolul începe peste mai bine de două ore.

16.45 Spectatorilor care aşteaptă la coadă pentru a intra în locurile rezervate lor le sunt înmânate pliante ale Roşia Montană Gold Corporation, privind eventuala exploatare de la Roşia Montană.

16.40 Bună ziua, bine v-am găsit pe stadionul Cluj Arena, dat în folosinţă săptămâna trecută şi inaugurat astăzi cu un concert al legendarei trupe Scorpions. În faţa stadionului s-au adunat sute de persoane care pătrund acum pe porţi spre tribune sau spre zona Golden Circle.

fotografii: Ioana TOHAT

livetext: Mihai PRODAN

Comenteaza