Ziua studentului serbată la Cluj prin proteste

Ziua studentului serbată la Cluj prin proteste
Tinerii clujeni vor serba Ziua Internaţională a Studentului prin acţiuni de protest.

Organizatiile clujene ale studenţilor: FAS-USAMV, OSUBB, OSUT, ASUAD, OSE, OSF, OSM, ASB şi ASPR organizează acţiuni de protest de Ziua Internaţională a Studentului. Potrivit organizaţiilor, motivele protestului se regăsesc în faptul că studenţii români nu au un statut propriu adoptat, iar în acest fel nu le sunt garantate drepturile in universităţi.

Voluntarii se vor mobiliza în faţa Casei de Cultura a Studentilor şi vot încuraja studenţii să îşi spună liber opinia despre acest Statut, să citească şi să se informeze despre drepturile şi obligaţiile pe care i le-ar garanta adopatarea acestui document. "Toţi doritorii sunt aşteptaţi să doneze un pix pentru reprezentanţii din Ministerul Educaţiei, acestea urmând să fie trimise ministrului pentru a ne asigura că va avea la dispoziţie toate resursele necesare pentru adoptarea Statutului Studentului", au declarat organizatorii.

Calendarul activităţilor şi doleanţele studenţilor vor fi prezentate tot în cursul zilei de mâine, cu începere de la ora 10, la Centrul de Resurse Pentru Studenti de pe strada Păstorului nr. 11.

 

Comenteaza