13 morți și 19 răniți după ce un avion rusesc Suhoi 34 s-a prăbușit peste un bloc de locuințe din ținutul Karsnodar, la granița cu Ucraina

13 morți și 19 răniți după ce un avion rusesc Suhoi 34 s-a prăbușit peste un bloc de locuințe din ținutul Karsnodar, la granița cu Ucraina
| Foto: colaj foto - https://www.fanatik.ro/

13 oameni au murit, printre care trei copii, iar alți 19 au fost răniți după ce un avion rusesc de vânătoare Suhoi 34 s-a prăbușit peste un bloc de locuințe în regiunea Karsnodar, aflată în apropierea graniței cu Ucraina, scrie CNN.

Aeronava ar fi fost într-un zbor de antrenament, au transmis jurnaliștii ruși. Însă din imaginile postate pe rețelele sociale reiese că ar fi vorba despre mai multe explozii, ca și cum avionul ar fi avut muniție la bord. 

Incidentul s-a întâmplat în orașul rusesc Eisk, din ținutul Karsnodar, aflat pe malul celălalt al Mării Azov față de Mariupol. Adică la 70 de kilometri de zonele ocupate de ruși din Ucraina. 

Pe o cameră de supraveghere care surprins momentul prăbușirii se vede cum avionul pierde altitudine deasupra localității. La un moment dat, se vede o flamă, probabil de la scaunele ejectabile ale piloților. După câteva secunde, aeronava intră cu putere în bloc și explodează.

Blocul în care a intrat avionul a fost distrus aproape complet de flăcări. Clădirea a rămas în picioare, dar focul a ajuns la fiecare dintre cele nouă etaje.

Aeronava tocmai decolase de la un aeroport de lângă Eisk pentru un zbor de antrenament, așa că rezervoarele erau pline cu mii de litri de kerosen. În discuția cu turnul de control, piloții au spus că unul dintre motoarele avionului s-a stricat la decolare.

Agenția de știri RIA Novosti a raportat că 13 cadavre, inclusiv cele a trei copii, au fost scoase de marți dimineață din moloz, potrivit Ministerului pentru Situații de Urgență.

Comenteaza