20% din teritoriul Ucrainei, controlat de Putin, la 100 de zile de la declanșarea acțiunii de ”pacificare și denazificare”

20% din teritoriul Ucrainei, controlat de Putin, la 100 de zile de la declanșarea acțiunii de ”pacificare și denazificare”
| Foto: captura video https://www.facebook.com/zelenskiy.official

20% din teritoriul ucrainean este deja sub controlul Rusiei, Donbasul fiind „aproape în întregime distrus”, a spus președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care s-a adresat joi parlamentarilor Luxemburgului.

De 100 de zile Ucraina trăiește în război, iar conflictul cu Rusia lui Putin se anunță a fi unul de lungă durată. Forțele ruse controlează acum aproximativ 20% din teritoriul ucrainean, spune președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Zelenski a afirmat că luptele continuă de-a lungul liniei frontului care se întinde pe „mai mult de o mie de kilometri” de-a lungul teritoriilor din regiunea Harkov până la Nikolaev, în sudul țării. El a adăugat că regiunea Donbas din Ucraina, „odinioară unul dintre cele mai puternice centre industriale din Europa” este „pur și simplu devastată”.

Zelenski a susținut că peste 30.000 de soldați ruși au fost uciși de la începutul războiului în urmă cu peste trei luni. „Este mai mult decât numărul morților din Afganistan, mai mult decât numărul rușilor morți în cele două războaie cecene”, potrivit lui Zelenski.

”Adresându-mă oamenilor și politicienilor Luxemburgului, am subliniat că nimeni nu va putea sta deoparte și să evite să fie afectat atunci când în lume se produce o catastrofă de asemenea enormități din cauza statului rus”, a postat pe Facebook Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut sancțiuni suplimentare Rusiei și totodată mai multe arme pentru a sprijini Ucraina. 

Comenteaza