42 de morţi în incendiile din nordul Algeriei

42 de morţi în incendiile din nordul Algeriei
| Foto: https://move2turkey.com/

Cel puţin 42 de persoane, între care 17 de civili şi 25 de militari, şi-au pierdut viaţa în incendiile care au devastat nordul Algeriei.

Sunt deja 42 de persoane care au murit în incendiile din Algeria au declarat marţi autorităţile locale, citând focuri ''de origine criminală'' provocate de un episod de caniculă, relatează AFP, citată de Agerpres. 

Incendiile, care au început luni seara, au ucis 17 civili în Tizi Ouzou şi Sétif, potrivit unui nou bilanţ anunţat de premierul Aimčne Benabderahmane.

Preşedintele algerian Abdelmadjid Tebboune a deplorat pe Twitter moartea a 25 de militari care încercau să stingă incendiile, prezentând condoleanţe familiilor victimelor.

''Cu mare tristeţe am aflat despre martiriul a 25 de militari după ce au reuşit să salveze din flăcări peste 100 de cetăţeni, în munţii Bejaia şi Tizi Ouzou'', a scris preşedintele.

Ministerul Apărării Naţionale a precizat că alţi 14 militari prezintă arsuri în diferite grade. Intervenţia lor ''a făcut posibilă salvarea din flăcări a 110 de cetăţeni: bărbaţi, femei şi copii'', a adăugat ministerul într-un comunicat de presă.

Comenteaza