-53 de grade Celsius! Spargi un ou afară, iar acesta îngheaţă pe loc

-53 de grade Celsius! Spargi un ou afară, iar acesta îngheaţă pe loc

Valul de frig din această săptămână a lovit puternic în anumite zone de pe glob, depășind recordul anterior ajungând până la -53 de grade Celsius.

Meteorologii spun că un val de aer rece se află în extindere în Europa. În plus, pe lângă temperaturile scăzute se anunță și ninsori. Astfel arna își intră în drepturi şi în România. Vremea se răcește puternic și în mai multe zone din țară va ninge. Temperaturile vor scădea până la minus 10 grade Celsius.

În anumite zone de pe glob termonetrele au arătat temperaturi negative record. Un oraș chinezesc se confruntă cu un val de frig brutal, temperaturile ajungând la niveluri record de până la -53 de grade Celsius, conform Mirror.

Aproape de granița cu Rusia, orașul Mohe, din nordul Chinei, nu este străin de climatul rece, având un climat subarctic și o perioadă de iarnă care durează de obicei opt luni pe an. Orașul este cunoscut drept "Polul Nord al Chinei". 

China Daily afirmă că orașul este considerat cel mai rece din China. În încercarea de a dovedi cât de frig este, un reporter local a spart un ou pe o lopată afară, iar acesta a înghețat imediat. Nu este surprinzător faptul că autoritățile au avertizat oamenii să nu iasă afară.

În Rusia vecină, în orașul Yakutsk, care este cel mai rece oraș din lume, temperaturile au scăzut până la -62,7°C, cea mai scăzută temperatură din ultimele două decenii.

Întreaga regiune asiatică s-a luptat cu temperaturile, iar în Afganistan s-au înregistrat peste 140 de decese din cauza condițiilor istovitoare.

Comenteaza