A murit Vladimir Putin? Ce spune Kremlinul despre zvonurile morții președintele rus

A murit Vladimir Putin? Ce spune Kremlinul despre zvonurile morții președintele rus
| Foto: Sputnik

Kremlinul dezminte zvonurile potrivit cărora Vladimir Putin ar fi murit și ar fi fost înlocuit de o sosie.

Zvonurile privind moartea președintelui rus au apărut în seara zilei de 26 octombrie, pe canalul rusesc de Telegram „General SVR”, care pretinde că are surse la Kremlin.

„General SVR” a publicat o postare despre moartea lui Putin la ora 23:00.

"Putin a murit (...) la reședința sa din Valdai. La 20:42, ora Moscovei, medicii (...) l-au declarat mort ", a scris sursa rusă.

Canalul a mai spus că o „tentativă de lovitură de stat” ar fi avut loc în Rusia dată de grupul secretarului Consiliului de Securitate, Nikolai Patrușev.

„Acum medicii sunt blocați în camera cu cadavrul lui Putin, sunt ținuți de serviciul de securitate al președintelui ”, a transmis canalul de Telegram, potrivit ziare.com.

Ei susțin că Patrușev ar vrea să pună o dublură a lui Putin drept președinte al Rusiei.

Câteva ore mai târziu, politologul rus Valery Solovey a scris despre moartea lui Putin pe Telegram.

„Tiranul a murit”, a scris el. „Da, aproape de ora 21, joi, 26 octombrie, președintele rus Vladimir Putin a murit la reședința sa din Valdai”, a spus politologul, sugerând că liderii de la Kremlin ar putea menține secretul cel mult 2-3 luni.

Mai mult, după mesajul inițial, pe canalul GeneralSVR s-a scris: „[Fără] respect pentru decedat. Cadavrul lui Putin a fost pus într-un congelator, care anterior conținea alimente congelate, la reședința prezidențială din Valdai”.

Kremlinul dezminte zvonurile

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat vineri zvonurile care circulă pe rețelele de socializare despre moartea lui Putin, numindu-le o farsă. 

„Totul este în regulă cu el”, a comentat purtătorul de cuvânt al lui Putin, citat de Politico.

Este pentru a doua oară într-o săptămână când Kremlinul infirmă informații cu privire la starea președintelui rus. La data de 24 octombrie, Moscova a negat ferm zvonurile conform cărora Vladimir Putin ar fi suferit un atac de cord în weekendul precedent și a subliniat că rapoartele despre utilizarea unor dubluri pentru aparițiile publice ale președintelui rus sunt complet neadevărate.

 

 

Comenteaza