News alert Accident de elicopter lângă Kiev! A murit ministrul de Interne al Ucrainei

Accident de elicopter lângă Kiev! A murit ministrul de Interne al Ucrainei
| Foto: stirileprotv.ro

Cel puţin 16 persoane, printre care ministrul de interne ucrainean şi doi copii, au murit miercuri în urma prăbuşirii unui elicopter, miercuri, în apropiere de Kiev, a anunţat poliţia ucraineană, informează AFP şi Reuters.

''Pentru moment avem informaţii privind 16 morţi, printre care doi copii'', a indicat poliţia naţională ucraineană într-un comunicat, potrivit agerpres.

Ministrul de interne ucrainean Denis Monastîrski (42 de ani), prim-adjunctul său Evgheni Ienin (42 de ani) şi un alt înalt demnitar care se aflau la bordul elicopterului şi-au pierdut de asemenea viaţa, a declarat şeful poliţiei ucrainene Ihor Klimenko.

Între altele, 22 de răniţi, printre care zece copii, au fost spitalizaţi, conform aceleiaşi surse.

Elicopterul s-a prăbuşit la Brovarî, un oraş cu circa 100.000 de locuitori aflat la est de Kiev.

''Erau copii şi angajaţi în grădiniţă la momentul producerii acestei tragedii. Toată lumea a fost evacuată. Există victime'', a scris guvernatorul regiunii Kiev, Oleksii Kuleba, pe aplicaţia Telegram.

Imaginile difuzate pe social media arată un incendiu de amploare la locul prăbuşirii aparatului de zbor. Deocamdată nu există informaţii privind cauza acestei tragedii.

Elicopterul aparţinea Serviciului ucrainean pentru situaţii de urgenţă, aflat în subordinea Ministerului de Interne, a explicat un purtător de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene.

Comenteaza