Acuzaţii grave la adresa lui Trump: Nu a vrut să ia nicio măsură când a fost anunţat de COVID-19

Acuzaţii grave la adresa lui Trump: Nu a vrut să ia nicio măsură când a fost anunţat de COVID-19

Directorul demis al unei agenţii americane îl acuză pe preşedintele Donald Trump că nu a luat nicio măsură atunci când a fost anunţat cu privire la apariţia virusului. Rick Bright susţine că a anunţat autorităţile americane încă din ianuarie cu privire la virus, dar a fost întâmpinat cu reticenţă.

Directorul demis al unei agenţii americane ce pregăteşte un vaccin împotriva coronavirusului a depus marţi o plângere, prin intermediul unei autorităţi de supraveghere, acuzându-l pe preşedintele Donald Trump că nu a luat nicio măsură atunci când a fost anunţat cu privire la apariţia virusului, scrie Reuters.Rick Bright susţine că a anunţat autorităţile americane încă din ianuarie cu privire la virus, dar a fost întâmpinat cu ostilitate de Alex Azar, de la Departamentul pentru Sănătate, şi alţi oficiali americani.

„Domnul Bright a reacţionat de urgenţă pentru a se lua măsuri împotriva virusului, dar a fost primit cu reticenţă de oficialii din sistemul sanitar, inclusiv de domnul Azar, care a subestimat această ameninţare catastrofică”, scrie în plângerea depusă de Rick Bright.SUA este ţara cea mai afectată de coronavirus, cu peste 70.000 de morţi. Democraţi, dar şi o parte dintre republicani, l-au acuzat pe Trump că a subestimat ameninţarea constituită de virus şi că a întârziat producerea de teste şi de echipamente de protecţie.

Avocaţii lui Bright susţin că demiterea acestuia de la conducerea Agenţiei de Cercetări Avansate în domeniul Biologiei, o divizie a Departamentului de Sănătate al SUA, încalcă regulile privind protejarea agajaţilor care oferă informaţii din interiorul organizaţiilor.

Comenteaza