Adolescent român din Italia campion la înot, răpus de COVID la 17 ani

Adolescent român din Italia campion la înot, răpus de COVID la 17 ani
| Foto: rotalianul.com

Viaţa lui Alessandro Emanuele Pandele, un adolescent de origine română din Italia, s-a sfârşit la doar 17 ani. Acesta a murit, răpus de complicaţii COVID luni, 10 ianuarie 2022.

Tânărul de 17 ani de origine română era rezident, împreună cu familia sa, în localitatea Montecassiano din provincia Macerata (Marche). Acesta era campion la înot și membru al echipei naționale. 

Emanuele practica înotul de mic și a ajuns în echipa națională a Italiei, alături de care a câștigat diferite titluri în acest sport. Din nefericire, adolescentul român suferea de o boală gravă și a trebuit să renunțe la înot în urmă cu circa un an, relatează publicația locală Cronache Maceratesi.

Boala de care suferea Emanuele l-a împiedicat să se vaccineze împotriva COVID, scrie rotalianul.com, iar în urmă cu câteva zile a descoperit că a fost infectat cu virusul SARS-COV-2. Starea sa s-a agravat destul de repede, şi a fost internat mai întâi la spitalul din Macerata, iar ulterior a fost transferat la secția de Terapie Intensivă a spitalului Torrette din Ancona.

Din nefericire, corpul său nu a mai rezistat efectelor distrugătoare provocate de virus, iar în seara zilei de luni a decedat pe patul de spital din Ancona.

„Emanuele era român, avea 17 ani. Era campion la înot și făcea parte din echipa națională a Italiei. Am fost la Macerata în 2018 să filmez un reportaj despre el. Era tânăr, sănătos, plin de viață și de speranțe. Aseară a murit din cauza unor complicații post covid. N-aș fi scris asta aici dacă nu apărea în presa italiană, chiar dacă aflasem devreme. Păcat. O îmbrățișare familiei”, a transmis pe Facebook fostul corespondent Digi24 din Italia, Sergiu Balaban, la aflarea acestei tragice vești.

„Era plin de viață și îi era foarte ușor să-și facă prieteni. Era un bun înotător, puternic din punct de vedere fizic, vital și energic. Atât în timpul concursurilor, cât și la antrenamente. Regretăm enorm pierderea sa. Îi doream binele cu toții”, a declarat Mauro Antonini, directorul Centrului de Înot din Macerata.

Comenteaza