Adolescenţi EXECUTAŢI în public în Coreea de Nord pentru că au vizionat și distribuit filme sud-coreene

Adolescenţi EXECUTAŢI în public în Coreea de Nord pentru că au vizionat și distribuit filme sud-coreene
| Foto: https://news.sky.com/

Coreea de Nord ar fi executat public trei adolescenți, aceştia făcându-se vinovaţi de vizionarea și distribuirea de filme sud-coreene, faptă pentru care legea prevede pedeapsa capitală. 

Execuția publică a minorilor în Coreea de Nord a fost mobilizată ca avertisment pentru cei care iau parte la astfel de infracțiuni grave pentru societatea nord coreană. În decembrie 2020, Coreea de Nord a adoptat Legea privind ideologia și cultura reacționară, care pedepsește importul și distribuirea de videoclipuri sud-coreene cu pedeapsa maximă cu moartea.

În timp ce persoanele minore nu au fost executate anterior pentru nerespectarea legii adoptată de regimul lui Kim Jong-Un, se pare că pedeapsa este acum aplicabilă chiar și adolescenților, arată o ştire publicată de YahooNews.com.

Potrivit mai multor surse nord-coreene, la începutul lunii octombrie, trei elevi de sex masculin s-ar fi adunat la un liceu din Hyesan, provincia Yanggang, la granița dintre Coreea de Nord și China, pentru a viziona mai multe drame coreene și americane și au fost surprinși transmițându-le acestora unor prieteni, a transmis Chosun Ilbo

Coreea de Nord a devenit din ce în ce mai îngrijorată de faptul că cultura sud-coreeană – văzută ca decadentă și anti-revoluționară – îi „pervertește” tineretul. Cetăţenii prinşi urmărind un film străin urmează să fie trimişi la un centru de muncă disciplinar.

Dacă sunt prinși din nou, ei vor fi trimiși într-un lagăr de muncă corecțională timp de cinci ani împreună cu părinții lor, care trebuie să își asume responsabilitatea pentru educarea necorespunzătoare a copiilor lor. Dar dacă sunt prinși în timp că distribuie sau vând filme sud-coreene, ei pot fi pedepsiți cu moartea, chiar dacă sunt minori.

Comenteaza