Agenții italiene: Papa Francisc s-a internat pentru un control medical

Agenții italiene: Papa Francisc s-a internat pentru un control medical

Papa Francisc a fost internat marţi la spitalul Gemelli din Roma pentru un control medical, relatează agenţiile italiene de presă, potrivit AFP.

Papa argentinian, în vârstă de 86 de ani, a sosit la ora 10.40 (08.40 GMT) la acest spital, unde a mai fost internat la sfârşitul lunii martie pentru o infecţie respiratorie şi, ulterior, pe 26 mai din cauza unei stări febrile, au indicat Ansa şi AGI, potrivit Agerpres.

La solicitarea AFP, nici Vaticanul şi nici spitalul nu au confirmat imediat informaţiile apărute pe agenţii.

În martie, Vaticanul anunţase că papa va merge la spital pentru controale programate, înainte de a recunoaşte că acesta a avut dificultăţi de respiraţie şi că suferea de o infecţie care necesita tratament cu antibiotice.

Într-un interviu acordat în urmă cu două săptămâni televiziunii hispanofone Telemundo, papa Francisc a declarat că această `pneumonie" a fost tratată „la timp". „Dacă am fi aşteptat câteva ore în plus, ar fi fost mult mai grav", a precizat acesta.

În ceea ce priveşte durerile la genunchi, care îl obligau să folosească un scaun cu rotile sau un baston, papa a declarat că se simte „mult mai bine". „Unele zile sunt mai dureroase decât altele, ca astăzi, dar asta face parte din recuperare", a adăugat pontiful.

Comenteaza