Foto Agricultură în Ucraina cu vestă antiglonț: Pe câmp merg mai întâi pirotehniștii și îndepărtează bombele neexplodate

Ucrainenii au început aratul și semănatul, echipați cu veste antiglonț și căști. Înaintea lor, pe câmp merg pirotehniștii și îndepărtează bombele neexplodate.

În satele și pe câmpurile lor cad obuze, dar țăranii ucraineni de lângă linia frontului nu se lasă. Fermierii ucraineni din regiunea Zaporojie, dintr-o zonă care se învecinează cu linia frontului, ies la arat cu vestă antiglonț și cască.

”Obuzele au început să cadă pe câmp la o săptămână după izbucnirea războiului. Am început să port vestă antiglonț și cască, pentru siguranță. Toată ziua port vesta. Ieșim, trecem de punctele de control, ne apucăm de treabă, bem ceai și cafea, ne punem vestele și plecăm. Umplem rezervorul și apoi mergem la câmp. Dacă sunt bombardamente, strângem și ne întoarcem la sediu”, spune Iuri, un fermier ucrainean citat de digi24.ro

Deși bombardamentele s-au întețit în ultimele săptămâni, Iuri și colegul lui, Oleksii, sunt hotărâți să pregătească pământul pentru însămânțări în această primăvară.

"Bineînțeles, e înfricoșător. Obuzele mi-au lovit vecinii și au distrus toate gardurile. Este greu de exprimat în cuvinte. Bombardamentele au loc, de obicei, noaptea. Apoi vin oameni și inspectează câmpurile, sunt chemați pirotehniștii. Dacă este sigur, camioanele iau rachetele. Dacă nu, atunci ei aleg măsurile la fața locului. Așa e la război", spune Oleksii, un alt fermier care a început lucrările agricole în ciuda războiului.  

Sursa foto: captura video digi24.ro

Comenteaza