Alain Delon, devastat de probleme medicale: risc de suicid, dureri constante, lipsa totală a discernământului. A fost plasat sub protecţie judiciară

Alain Delon, devastat de probleme medicale: risc de suicid, dureri constante, lipsa totală a discernământului. A fost plasat sub protecţie judiciară
| Foto: Nicu Cherciu - TIFF 2017

Alain Delon a fost plasat sub protecţie judiciară după ce copiii actorului s-au alarmat că îngrijitoarea şi partenera acestuia profită de starea fragilă în care se află actorul francez pentru a pune mâna pe averea lui.

Postul BFM TV transmite că Alain Delon a fost plasat sub protecţie judiciară de un judecător de protecţie. Anterior, acesta era cunoscut sub numele de judecător de tutelă. Sistemul de protecţie al justiţiei franceze prevede că persoana în cauză se poate ocupa singură de o serie de documente, cu excepţia celor mai importante, de ordin financiar. Acestea vor fi încredinţate unui mandatar desemnat.

Astfel, averea lui Alain Delon (proprietăți imobile și alte bunuri) a fost plasată sub controlul strict al unui mandatar. Toate acestea s-au întâmplat după ce un document medical a dezvăluit starea de sănătate a actorului francez. Medicii l-au caracterizat ca fiind fragil și slăbit, atât din punct de vedere fizic, cât și psihologic. 

Raportul medical utilizează termeni extrem de alarmanți atunci când descrie starea de sănătate a celebrului actor, în prezent în vârstă de 88 de ani. Printre preocupările majore ale medicilor se numără riscul semnificativ de suicid, durerile constante cu care se confruntă Alain Delon și, nu în ultimul rând, lipsa totală a discernământului.

Raportul medical a fost realizat anul trecut între 13 septembrie și 4 octombrie, fiind necesar în cadrul unei investigații desfășurate de autorități. Aceste măsuri au fost luate în urma plângerilor depuse de cei 3 copii ai actorului francez împotriva lui Hiromi Rollin, care este atât îngrijitoare, cât și parteneră a vedetei. Copiii lui Alain Delon au caracterizat-o pe Rollin drept o damă de companie care profită de starea fragilă în care se află actorul francez.

Alain Fabien Maurice Marcel Delon s-a născut în 8 noiembrie 1935, Sceaux, Île-de-France, Franța. Este un actor și producător francez. Este unul dintre cei mai cunoscuți actori din cinematografia franceză și sex simbol al anilor '60, '70 și '80. În 1985, a câștigat Premiul César pentru cel mai bun actor pentru interpretarea sa din Notre histoire (1984). În 1991, a primit Legiunea de Onoare a Franței. La cel de-al 45-lea Festival Internațional de Film de la Berlin, a câștigat Ursul de Aur de Onoare. La Festivalul de Film de la Cannes 2019, a primit Palme d'Or de onoare.

Amintim că rebelul filmului francez, simbol al cinematografiei europene și unul dintre cei mai iubiți actori ai lumii, legendarul Alain Delon a venit pentru prima dată în România, ca invitat special al celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie 2017) din Cluj-Napoca. Figură emblematică a marelui ecran, starul francez a cucerit inimile publicului în epoca de aur a cinematografiei europene, fiind considerat unul dintre cei mai frumoși bărbați ai tuturor timpurilor.

Pentru contribuția sa artistică excepțională, TIFF i-a acordat în 2017 marelui actor Alain Delon Premiul pentru întreaga carieră. În onoarea sa, Piața Unirii a găzduit o proiecție specială a filmului Afacerea Pigot/ Pour la peau d’un flic (1981), thriller-ul regizat de Alain Delon, avându-l pe îndrăgitul actor francez și în rol principal.

Comenteaza