Alertă de călătorie într-o țară învecinată cu România. MAE recomandă vaccinarea de difterie

Alertă de călătorie într-o țară învecinată cu România. MAE recomandă vaccinarea de difterie

MAE anunţă că în două regiuni din Ucraina au fost înregistrate cazuri de difterie în acest an, recomandând celor care vor să călătorească în zonă să se vaccineze.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că în două regiuni din Ucraina, învecinate cu judeţe din nordul României, au fost confirmate în acest an cazuri de difterie, astfel că se recomandă cetăţenilor română care doresc să călătorească în zonă să se vaccineze împotriva acestei boli.

Ministerul Afacerilor Externe informează că, potrivit informărilor oficiale postate pe site-ul Ministerului Sănătăţii din Ucraina, precum şi pe site-ul guvernului de la Kiev, au fost confirmate cazuri de difterie în anul 2019 în regiunile Zakarpattia şi Chernivtsi, care se învecinează cu judeţele din nordul României.

Astfel, se recomandă cetăţenilor români care călătoresc în Ucraina să se vaccineze împotriva difteriei. Pentru cetăţenii care nu au fost vaccinaţi împotriva difteriei în ultimii 10 ani, vaccinarea se va face cu 4 săptămâni înaintea călătoriei sau, în cazuri de urgenţă, chiar înaintea acesteia.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Kiev: +380445009932, +380445009934 şi +380445009935, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefoanele de permanenţă ale Ambasadei României în Ucraina: +380936252717; Consulatului General al României la Cernăuţi: +380932709260; Consulatului General al României la Odessa: +380955412788; Consulatului României la Solotvino: +380682140918.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://kiev.mae.ro, http://odessa.mae.ro, http://solotvino.mae.ro, http://cernauti.mae.ro, www.mae.ro şi aminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare 2Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Comenteaza