Alertă la palat. Un tânăr înarmat cu o arbaletă a încercat să o asasineze pe regina Elisabeta a II-a

Alertă la palat. Un tânăr înarmat cu o arbaletă a încercat să o asasineze pe regina Elisabeta a II-a
| Foto: Jeff J Mitchell / Getty Images

Un bărbat înarmat cu o arbaletă care a fost arestat după ce a încercat să pătrundă în Castelul Windsor, unde regina Elisabeta sărbătoreşte Crăciunul, este reţinut în temeiul Legii privind sănătatea mintală, a anunţat poliţia din Londra.

Poliţia a spus că tânărul de 19 ani din Southampton, în sudul Angliei, a fost oprit la câteva clipe după ce a intrat pe terenul castelului în dimineaţa de Crăciun şi nu a pătruns în nicio clădire. “Bărbatul a fost arestat şi a fost supus unei evaluări de sănătate mintală, de atunci a fost reţinut în temeiul Legii privind sănătatea mintală şi rămâne în grija cadrelor medicale” a spus poliţia. “În urma percheziţiei bărbatului, a fost recuperată o arbaletă” a mai declarat poliţia, citată de Reuters.

Adolescenul arestat a folosit o frânghie pentru a escalada un gard metalic, potrivit presei britanice. Tânărul postase un clip la 24 de minute înainte să fie reţinut în care a spus: “Merg să ucid regina”. El se afla la 500 de metri de dormitorul reginei când a fost prins.

Încălcările securităţii reşedinţei regale sunt rare. Cea mai gravă din timpul domniei Elisabetei a II-a s-a întâmplat în 1982, când un intrus s-a căţărat pe un perete pentru a intra în Palatul Buckingham, casa reginei din Londra, şi a fost aproape de camera în care regina dormea.

Regina Elisabeta, care a petrecut o mare parte a pandemiei de Covid-19 la Castelul Windsor, petrece sărbătorile de iarnă acolo alături de fiul ei, Prinţul Charles, şi soţia lui, Camila, dar şi alte rude apropiate. Regina nu a făcut nicio apariţie publică sâmbătă. Într-un mesaj de Crăciun către naţiune înregistrat anterior, ea a vorbit despre pierderea soţului ei, Prinţul Philip, care a murit în aprilie la vârsta de 99 de ani. Cuplul a fost căsătorit timp de 73 de ani.

Comenteaza