AMENINŢAREA Rusiei în premieră că va opri livrările de gaz către Europa, prin Nord Stream 1

AMENINŢAREA Rusiei în premieră că va opri livrările de gaz către Europa, prin Nord Stream 1

Rusia a ameninţat în mod direct că va opri livrările de gaz spre Europa prin conducta Nord Stream 1 pentru prima dată de la invazia din Ucraina. 

Ameninţarea reiese din comentariile făcute de vicepremierul rus Alexander Novak la televiziunea de stat, relatează DPA, potrivit stirileprotv.ro

“Avem dreptul deplin (...) să impunem un embargou asupra tranzitului de gaz prin conducta Nord Stream 1, care în prezent operează la capacitatea maximă”, a spus Novak luni, precizând că o astfel de măsură ar fi similară cu decizia Germaniei de a opri aprobarea proiectului Nord Stream 2.

El a dat asigurări că Rusia nu face încă acest pas, dar a adăugat că Moscova se simte împinsă în această direcţie de politicienii europeni şi de acuzaţiile lor.

Nord Stream 1 asigură aproximativ 60 de miliarde de metri cubi de gaz pe an, transmis din Rusia spre Germania şi apoi redistribuit spre mai multe ţări europene.

Germania a suspendat procesul de aprobare a gazoductului Nord Stream 2 după ce Rusia recunoscut independenţa provinciilor separatiste din estul Ucrainei şi a început invazia sub pretextul păcii. 

Comenteaza