Amenințarea Rusiei pentru Republica Moldova: Ar putea ajunge la ”coșul de gunoi”, a luat-o pe urmele Ucrainei

Amenințarea Rusiei pentru Republica Moldova: Ar putea ajunge la ”coșul de gunoi”, a luat-o pe urmele Ucrainei
| Foto: Reuters

Ruşii vor să facă legea şi în Republica Moldova. Un senator rus a transmis că Republica Moldova ar putea ajunge la „coșul de gunoi” și a șantajat-o pe Maia Sandu cu gazul rusesc. Este o reacție în urma legii care interzice simbolul ”Z” promulgată de Maia Sandu în Republica Moldova. 

La începutul acestei săptămâni, Chişinăul a interzis simbolurile „Z" şi „V", utilizate în sprijinul trupelor ruse care atacă Ucraina, precum şi panglica Sfântului Gheorghe, considerat un semn al susţinătorilor preşedintelui rus Vladimir Putin, dar şi al separatiştilor proruşi din Ucraina. Maia Sandu şi-a justificat interdicţia, argumentând că aceste simboluri divizează societatea.

Oficialităţi ruse au reacţionat vehement faţă de interzicerea în Republica Moldova a simbolului „Z” al invaziei Rusiei în Ucraina, după ce preşedinta Maia Sandu a promulgat marţi o lege în acest sens, relatează DPA. 

Senatorul rus Aleksei Puşkov, şeful Comisiei provizorii a Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus) pentru politica informaţională, a ameninţat-o direct pe preşedinta Maia Sandu că ţara sa ar putea sfârşi la "coşul de gunoi al istoriei".

„A luat-o pe urmele Ucrainei”

„În ceea ce priveşte esenţa legii promulgate de Sandu, la fel şi declaraţiile ei despre comportamentul criminal al panglicii Sf. Gheorghe (susținătorii lui Putin -n.red) şi coşul de gunoi al istoriei, ar trebui să-i reamintim atunci că în acest coş au ajuns mulţi duşmani ai panglicii Sf. Gheorghe. Ar trebui să fie mai atentă când vorbeşte despre Rusia şi simbolurile ei, mai ales într-o situaţie în care Chişinăul nu are cu ce plăti gazul rusesc", scrie Puşkov, una din portavocile cele mai zgomotoase ale Senatului rus în domeniul politicii externe ruse.

A reacţionat şi Serghei Aksionov, liderul prorus al Crimeii anexate de Rusia în 2014, care consideră că „Maia Sandu a decis să o ia pe urmele Ucrainei", conform portalului lv.baltnews.com, citat de hotnews.ro

Comenteaza