Americanii i-au oprit pe ucraineni să bombardeze Moscova. S-au temut că Putin va folosi arma nucleară

Americanii i-au oprit pe ucraineni să bombardeze Moscova. S-au temut că Putin va folosi arma nucleară
| Foto: https://www.daltravel.ro

În ziua în care se împlinea un an de la invazia Rusiei în Ucraina, ucrainenii ar fi planificat un atac masiv asupra Moscovei, transmite The Washington Post.

În luna februarie, când se împlinea un an de la invadarea Ucrainei de către armatele lui Putin, oficialii de la Kiev erau ocupați să facă planuri pentru a ataca Moscova. Atacul a fost amânat, la solicitarea americanilor. 

Generalul Kirilo Budanov, șeful Direcției de informații militare a Ucrainei, i-a transmis unuia dintre ofițerii săi „să se pregătească pentru bombardamente masive pe 24 februarie... cu tot ce are la dispoziție”, potrivit unui raport clasificat al SUA, citat de Washington Post.

La Washington, oficialii monitorizau în secret planurile ucrainenilor. Casa Albă era îngrijorată de ceva vreme că un atac masiv în interiorul Rusiei ar putea provoca un răspuns agresiv din partea Kremlinului.

Unii oficiali americani văd atacurile asupra Rusiei, în special dacă implică arme furnizate de SUA, ca operațiuni extrem de riscante pe care președintele rus Vladimir Putin le-ar putea considera atât de amenințătoare încât ar putea recurge la utilizarea armelor nucleare tactice.

Și totuși, exploziile misterioase și loviturile cu drone continuă să aibă loc în Rusia. Oficialii ucraineni sunt însă adesea reținuți cu privire la incidente, sugerând că sunt responsabili, fără să-și asume direct operațiunile.

Comenteaza