Animalele exotice dispar din meniul chinezilor. Schimbări propuse de guvernul de la Beijing

Animalele exotice dispar din meniul chinezilor. Schimbări propuse de guvernul de la Beijing

Executivul chinez a publicat o nouă listă cu animale care pot fi crescute pentru carne, în contextual pandemiei de coronavirus, care ar fi pornit de la animalele sălbatice vândute într-o piață din Wuhan.

Izbucnirea pandemiei de coronavirus ar putea schimba definitv obieciurile alimentare ale chinezilor. Ministrul Agriculturii din China a prezentat o listă de animale ce pot fi crescute pentru carne. Pe listă se află animale de bază, precum porci, vaci, găini sau oi, dar și specii de căprioară, alpaca sau strut. În plus, specii de vulpe, raton și nurcă pot fi crescute în gospodărie, dar nu pentru carne, notează Digi24.

Pe lista propusă de ministrul chinez nu se află liliecii și pangolinii, specii care sunt suspectate că au transmis virusul COVId-19 la om. Mai mult, câinii lipsesc și ei de pe lista animalelor considerate “inventar viu”, iar dcă interdicția va rămâne valabilă va fi pentru prima dată în istoria Chinei când consumul de câini va fi interzis.

Epidemia inițială e coronavirus a fost legată de o piață din Wuhan, unde se comercializau o serie de animale sălbatice, precum lilieci, șerpi sau porci spinoși. Consumul de animale sălbatice este des întâlnit în sudul Chinei, însă dacă sunt păstrate în apropiere de oameni există riscul transmiterii unor viruși.

Comenteaza