Apărarea Kievului a rezistat peste noapte

Apărarea Kievului a rezistat peste noapte
| Foto: colaj - https://www.hotnews.ro/

În noaptea de duminică spre luni trupele ruse au continuat să încerce să ”spargă” apărarea Kievului, dar nu au reușit - situația din Capitală era sub control, scrie presa ucraineană, citând Forțele Terestre ale Ucrainei.

Ucraina susține că trupele sale au reușit să respingă mai multe atacuri ale trupelor ruse care încercau să atace la periferia capitalei.

„Toate încercările forțelor de ocupație ruse au eșuat. Coloanele de echipamente ale ocupanților au fost distruse. Inamicul a suferit pierderi grele”, a spus Comandantul Apărării Kievului, generalul colonel Alexander Syrsky.

Acesta a mai adăugat că în dimineața zilei de 28 februarie în capitala țării, situația este sub control, subliniind că ucrainenii au demonstrat că „știu să-și protejeze casa de oaspeții neinvitați”.

Locuitorii Kievului aşteptau un atac masiv din partea armatei ruse în noaptea de 27 spre 28 februarie. Jurnaliștii ucraineni au scris că atacul era „iminent”.

Corespondentul CNN la Kiev, Clarissa Ward, a relatat că orașul se află în beznă, luminile au fost stinse controlat pentru a îngreuna atacul rușilor. Reporterilor CNN li s-a cerut să stingă chiar și luminile de la camerele de filmat. 

Comenteaza