Apărătorii orașului Mariupol de la Azovstal riscă pedeapsa cu moartea după ce s-au predat rușilor

Apărătorii orașului Mariupol de la Azovstal riscă pedeapsa cu moartea după ce s-au predat rușilor
| Foto: https://static.timesofisrael.com/

Soldații ucraineni care au rezistat aproape trei luni în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol și care s-au predat forțelor ruse ar putea fi supuși pedepsei cu moartea, a declarat luni un oficial separatist prorus.

„Pentru faptele comise de luptătorii din Azovstal este prevăzută pedeapsa cu moartea. Instanța va lua o decizie în privința lor”, a declarat Yuri Sirovatko, așa-numitul ministrul justiției al autoproclamatei Republici Populare Donețk, citat de agenția de presă RIA Novosti.

Declarațiile au fost făcute la postul public de televiziune din Moscova: Russia 1. În prezent sunt 2.300 de prizonieri ucraineni, potrivit oficialilor autoproclamatei Republici Populare Donețk.

Rusia a anunțat inițial că militarii vor fi tratați conform normelor internaționale, însă nu trebuie uitat că Moscova îi consideră combatanți neonaziști pe soldații din Batalionul Azov.

După lupte feroce, probabil cele mai intense din Ucraina, soldații din combinatul Azovstal au primit ordinul să depună armele, iar familiile luptătorilor din Mariupol care s-au predat, se tem serios pentru viețile acestora.

Comenteaza