Ţara din Europa în care amenda pentru "vaccinarea la chiuvetă" e de 75.000 de euro, cât un apartament în Cluj

Ţara din Europa în care amenda pentru "vaccinarea la chiuvetă" e de 75.000 de euro, cât un apartament în Cluj

Nu doar românii au încercat de zor să "fenteze" vaccinarea cu obţinerea de certificate false de imunizare. Se întâmplă şi la case mai mari, însă acolo amenzile nu sunt doar de formă, ci se ridică la valoarea unui apartament din Cluj-Napoca: 75.000 de euro.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Franţa a anunţat luni descoperirea a cel puţin 182.000 de certificate sanitare falsificate începând din iunie, după ce acestea au devenit obligatorii pe fondul pandemiei de coronavirus.

Oficialii din Franţa recunosc: medici şi asistente, care au acces la sistemul de emitere a certificatelor, sunt implicaţi în falsificarea certificatelor. Autorităţile franceze au deschis deja peste 400 de investigaţii.

Ministrul francez de interne Gerald Darmanin a reamintit cetăţenilor că utilizarea, fabricarea sau vânzarea de certificate sanitare false se pedepseşte cu până la cinci ani de închisoare şi cu amendă de până la 75.000 de euro, a transmis DPA, citat de Agerpres. 

Numărul cazurilor zilnice de COVID-19 a crescut în Franţa în ultimele săptămâni. Cele mai recente date arată o rată de incidenţă la 14 zile de 530 de persoane infectate la 100.000 de locuitori.

Franţa intenţionează de asemenea să actualizeze certificatele sanitare în noul an, astfel încât dovada unui test negativ nu va mai fi suficientă pentru acces într-o varietate de locaţii, transformând efectiv certificatul sanitar într-un certificat de imunizare.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza