Armata Roșie ajunge la Kiev. Președintele Ucrainei: "Cine este gata să lupte alături de noi? Nu văd pe nimeni”

Armata Roșie ajunge la Kiev. Președintele Ucrainei: "Cine este gata să lupte alături de noi? Nu văd pe nimeni”
| Foto: captura video Radar Politic

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că „sabotori ruși” au intrat deja în Kiev. Acesta spune că Ucraina a fost lăsată singură în fața agresiunii armatei rusești. 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus în noaptea de joi spre vineri că „grupuri de sabotori” ruși au intrat deja în capitala Kiev. Acesta a dat de înțeles că trupele ruse s-au infiltrat în capitală a doua zi după ce Rusia a lansat atacul aupra țării sale vecine.

„Am primit informații că grupurile de sabotaj inamice au pătruns în Kiev”, a spus el făcând apel la cetățenii din Kiev să fie atenți și să respecte restricțiile de circulație, relatează agențiile AFP și Kyiv Independent, citate de hotnews.ro. Kievul a „rămas singur” împotriva armatei ruse care a invadat Ucraina cu o zi înainte, a spus Zelenski.

„Astăzi, am întrebat 27 de lideri europeni dacă Ucraina va adera la NATO. Toată lumea se teme, nu răspund. Dar nu ne este frică de nimic.

Nu mi-e frică de Rusia. Să nu ne fie frică să vorbim cu Rusia, să vorbim despre garanțiile de securitate pentru statul nostru, despre statutul neutru. Nu suntem acum în NATO, dar ce garanții vom avea? Și ce țări ni le vor oferi?”, a spus Zelenski într-un mesaj video adresat populației.

Armata rusă, care are „superioritate aeriană completă” în Ucraina, s-a apropiat joi de Kiev cu intenția de a „decapita guvernul ucrainean și de a instala acolo un guvern pro-Moscova, potrivit surselor militare occidentale. După ce au tras peste 160 de rachete în ținte militare ucrainene, forțele ruse au avansat rapid din Belarus spre sud și „s-au apropiat de Kiev” în timpul zilei, a declarat un înalt oficial al Pentagonului.

Comenteaza