Armata Rusiei suferă pe front și rămâne fără arme sau muniție. Putin cere o mobilizare industrială

Armata Rusiei suferă pe front și rămâne fără arme sau muniție. Putin cere o mobilizare industrială
| Foto: newstrack.ro

Ucrainenii au probleme similare, dar contează pe NATO și ajutorul altor țări pentru a le rezolva.

Este timpul pentru inspecţii din prima linie. Şeful Statului Major rus Valery Gerasimov a sosit în Ucraina pentru o consultare cu ofiţerii contingentului. Misiunea a coincis cu o nouă progresie în oraşul Lysychansk, a cărui cădere pare acum iminentă: un succes semnificativ cu un avans posibil de bombardamente masive, cu cheltuiala cu tancuri şi oameni.

Joi, pentru prima dată, Rusia a recunoscut, cel puţin indirect, că are lipsă de arme şi de muniţie. Kremlinul a prezentat Dumei o propunere de lege federală care prevede „măsuri economice speciale” care vizează „contraterorism şi alte operaţiuni” în afara graniţelor ruse.

Printre acestea, se face referire la necesitatea de a repara mai repede armele şi echipamentele militare folosite „în cadrul operaţiunii militare speciale în curs de desfăşurare pe teritoriile republicilor populare Doneţk şi Lugansk şi în Ucraina”, pentru a activa „resursele materiale”.

Se cere implementarea unei o mobilizări industriale „temporare” care să conţină munca suplimentară în „organizaţii individuale”. În practică, legea prevede că, datorită „măsurilor restrictive împotriva cetăţenilor şi persoanelor juridice ruşi”, sectoare industriale întregi sunt reconvertite la efortul de război pentru creşterea capacităţii productive a sectorului militar şi pentru reorganizarea logisticii aprovizionării. Dacă va fi aprobat, ar da, de asemenea, Kremlinului autoritatea de a „stabili reglementări speciale privind relaţiile de muncă pentru anumite organizaţii şi pentru anumite fabrici de producţie”.

Cu alte cuvinte, Rusia pune totul la bătaie, pentru a fi sigură că îşi atinge obiectivele militare.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...