Artemis a plecat spre Lună!

Artemis a plecat spre Lună!
| Foto: Reuters / nytimes.com

NASA a lansat astăzi noua sa mega-rachetă lunară din Florida. Mergând pe Lună, NASA pune bazele care vor permite în cele din urmă explorarea umană a planetei Marte.

Artemis 1 a decolat din Complexul de Lansare 39B al Centrului Spațial Kennedy în drumul ei spre Lună. Noua rachetă a NASA a zburat în spațiu pentru prima dată la primele ore ale zilei de miercuri, luminând cerul nopții și accelerând într-o călătorie care va duce o capsulă fără astronauți în jurul Lunii și înapoi, transmite nytimes.com.

Misiunea Artemis, un zbor de testare fără pilot, reprezintă primul pas în planul agenției spațiale americane de a construi o prezență de durată pe Lună și de a învăța din ea pentru a se pregăti pentru o viitoare călătorie pe Marte în anii 2030.

Numit după sora lui Apollo în mitologia greacă, noul program spațial Artemis vine la 50 de ani de când oamenii au pus piciorul ultima dată pe solul lunar.

Luna va oferi un teren pentru a testa tehnologii și resurse care vor duce oamenii pe Marte și nu numai, inclusiv construirea unei arhitecturi durabile și reutilizabile", a anunţat NASA. 

loading...
Comenteaza