Asistentul șefului armatei ucrainene, ucis cu o grenadă primită în cadoul de ziua sa

Asistentul șefului armatei ucrainene, ucis cu o grenadă primită în cadoul de ziua sa

Un asistent al comandantului șef al armatei ucrainene a fost ucis luni de explozia unui cadou primit de ziua sa. Inclusiv fiul de 13 ani al bărbatului a fost grav rănit în urma exploziei. 

Maiorul Hennadii Chastiakov, un asistent al comandantului-șef al armatei Ucrainei, generalul Valeri Zalujnîi, a fost ucis luni de un dispozitiv exploziv în casa sa, a anunțat luni seara The Kyiv Independent, potrivit stirileprotv.ro. 

Acesta a fost ucis chiar de ziua sa de un explozibil aflat într-unul dintre cadouri, a scris generalul Zalujnîi pe canalul său Telegram: "Maiorul Hennadii Chastiakov a fost ucis de ziua sa de naștere în compania familiei sale. Un dispozitiv exploziv necunoscut a explodat într-unul dintre cadouri. Hennadii lasă în urmă o soție și patru copii".

Soția lui Ciastiakov ar fi spus că soțul ei a fost ucis de o grenadă aflată într-o pungă cadou cu o sticlă de alcool pe care acesta a adus-o acasă, a informat Ukrainska Pravda, citând sursele acesteia din cadrul forțelor de ordine.

Ministrul Afacerilor Interne, Ihor Klimenko, a scris luni pe Telegram că ancheta inițială a arătat că Chastiakov "s-a întors acasă de la serviciu cu cadouri de la colegi, pe care a început să le arate familiei sale".

"A scos o cutie de cadouri cu grenade înăuntru și a început să îi demonstreze fiului său cum funcționează aceste muniții", a spus el. Fiul său a început să răsucească unul dintre inelele grenadei. Chastiakov ar fi luat grenada înapoi și a tras el însuși inelul, a scris Klymenko, potrivit euronews.ro.

Generalul Zalujnîi, care a confirmat moartea asistentului său a transmis că „motivele și circumstanțele vor fi stabilite în cursul anchetei preliminare”.

Comenteaza