Astăzi va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a

Astăzi va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a
| Foto: https://www.bbc.com/news/uk - PA Media

Ziua funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a, luni 19 septembrie 2022, reprezintă cea mai mare provocare de securitate din istoria poliției britanice. 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit, joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Noul suveran proclamat al țării este fiul său cel mare, Charles al III-lea.

Regatul Unit și-a putut lua rămas bun de la cea care a avut cea mai lungă domnie din istoria sa - 70 de ani - până luni, 19 septembrie, când au loc funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.

Regele Charles al III-lea a găzduit duminică seara un dineu la care au venit toți liderii și invitații care participă luni la funeralii. Printre ei, și președintele Klaus Iohannis. Şi preşedintele american Joe Biden s-a recules duminică la catafalcul Reginei Elisabeta a II-a aflat la Westminster Hall. 

În acest timp, poliția și autoritățile din Londra se pregătesc să dea piept cu cea mai mare provocare de securitate din istoria lor. Șefii poliției și medicii londonezi se pregătesc, însă, pentru un adevărat coșmar în materie de securitate.

Pentru ei este cea mai mare provocare din istorie: trebuie să pună în balanță nevoia de a-i proteja pe liderii și demnitarii lumii și dorința publicului de a-și plânge regina la care a ținut atât de mult, relatează CNN.

La înmormântarea de stat a Reginei Elisabeta a II-a, de la catedrala Westminster Abbey din centrul Londrei, locul tradițional de încoronare și de înmormântare pentru monarhii englezi, sunt așteptate să participe aproximativ 2.000 de persoane.

loading...
Comenteaza