Foto ATAC armat în Paris soldat cu 3 morţi. Cel care a deschis focul a atacat anul trecut cu o sabie migranţii dintr-o tabără de refugiaţi

ATAC armat în Paris soldat cu 3 morţi. Cel care a deschis focul a atacat anul trecut cu o sabie migranţii dintr-o tabără de refugiaţi
ATAC armat în Paris. Trei morţi
ATAC armat în Paris. Trei morţi
ATAC armat în Paris. Trei morţi
ATAC armat în Paris. Trei morţi
ATAC armat în Paris. Trei morţi

Un bărbat înarmat a deschis focul, vineri, în centrul Parisului, a ucis trei oameni și a rănit pe mai mulți alții, a relatat BBC.

Un bărbat a deschis focul în centrul Parisului și a ucis trei oameni. Atacul ar putea avea motivaţii rasiale, victimele fiind kurzi. Faptele au avut loc pe rue d'Enghien, în arondismentul X, în centrul Parisului. Ulterior, sute de reprezentanţi ai aceste minorităţi au ieşit să protesteze în stradă şi s-au luat la bătaie cu forţele de ordine.

Potrivit procurorilor care se ocupă de caz, bărbatul care a deschis focul, William M., de 69 de ani a mai atacat o tabără de refugiaţi kurzi, anul trecut, când, înarmat cu o sabie, a tăiat corturile în care aceștia locuiau. 

William M., francezul de 69 de ani care a împuşcat mortal, vineri, trei oameni lângă un centru cultural kurd din Paris are antecendente penale şi ieşise din închisoare pe 12 decembrie, după ce anul trecut a atacat cu o sabie migranţii dintr-o tabără de lângă capitala Franţei, scrie Le Parisien.

Fostul mecanic de locomotivă a fost arestat, în decembrie 2021 pentru tentativă de omor şi lovituri deosebit de grave. Acesta a tăiat atunci cu sabia corturile în care stăteau mai mulţi migranţi, lângă Paris, şi a rănit doi dintre ei, dintre care unul grav.

Una dintre victimele de atunci, pe nume Osman, a stat de vorbă, astăzi, cu reporterii francezi şi s-a arătat şocat că atacatorul lui era în liberate. "Când am văzut că este el, nu mi-a venit să cred. Eram convins că este încă în închisoare. Nu a fost încă judecat, cum este posibil? Cum de a ieşit? Şi de ce n-am fost avertizat?", a declarat acesta.

Potrivit Le Parisien, atacatorul fusese plasat sub control judiciar pe 12 decembrie, când a fost eliberat din arest.

Sursa foto: 
https://www.bbc.com/news
https://edition.cnn.com/

Comenteaza