Audieri la Haga în dosarul deschis de Ucraina împotriva Rusiei pentru acuzații de GENOCID

Audieri la Haga în dosarul deschis de Ucraina împotriva Rusiei pentru acuzații de GENOCID

Tribunalul Internațional de la Haga va organiza audieri publice începând de luni, săptămâna viitoare, cu privire la acuzațiile de genocid în Ucraina, potrivit CNN. 

Într-o declarație de astăzi, instituția a spus că luni și marți, săptămâna viitoare, vor avea loc audieri publice cu privire la „cazul privind acuzațiile de genocid conform Convenției pentru prevenirea și pedepsirea crimei de genocid (Ucraina împotriva Federației Ruse)”.

Audierile vor avea loc la Palatul Păcii din Haga, sediul Curții, și vor fi dedicate cererii Ucrainei de indicare a măsurilor provizorii, se arată în comunicat. În acest sens, președintele Tribunalul Internațional de la Haga, judecătorul Joan E. Donoghue, a trimis „o comunicare urgentă” ministrului Afacerilor Externe al Federației Ruse.

În comunicarea Tribunalului se spunea: „Am onoarea să mă refer la Cererea de indicare a măsurilor provizorii depusă în cadrul procedurii inițiate de Ucraina împotriva Federației Ruse la 26 februarie 2022. Acționând în conformitate cu articolul 74, alineatul 4, din Regulamentul Curții, prin prezenta atrag atenția Federației Ruse asupra necesității de a acționa astfel încât să permită oricărei ordonanțe pe care Curtea o poate pronunța cu privire la cererea de măsuri provizorii să-și producă efectele corespunzătoare”.

Tribunalul Internațional de la Haga a declarat marți că, având în vedere pandemia de Covid-19, audierile de săptămâna viitoare vor avea loc într-un format hibrid. Acesta a spus că unii membri ai Curții vor participa la procedurile în persoană, în Sala Mare a Justiției, în timp ce alții vor participa de la distanță prin legătură video.

Atacurile aeriene rusești au lovit un bloc rezidențial din Harkov și principalul turn de televiziune din capitala Kiev, a anunțat Ucraina marți, în timp ce Moscova a intensificat atacurile în ciuda sancțiunilor și avertismentelor privind o criză umanitară.

Sursa foto: https://www.channelstv.com/ (Un pompier stinge cadavrele unor trecători uciși după un atac aerian care a lovit principalul turn de televiziune al Kievului, la 1 martie 2022. Un atac aerian rusesc a lovit principalul turn de televiziune al Kievului, în inima capitalei Ucrainei, la 1 martie 2022. Serghei SUPINSKI / AFP)

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza