Avertisment OMS pentru SUA: Poate deveni următorul centru al pandemiei

Avertisment OMS pentru SUA:  Poate deveni următorul centru al pandemiei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii confirmă că Statele Unite ar putea deveni viitorul centru mondial al pandemiei de COVID-19. Între timp, Donald Trump vorbeşte despre o reluare a activităţilor economice în SUA, chiar dacă ţara sa se clasează acum pe locul al treilea în lume în ceea ce priveşte numărul de persoane infectate cu noul coronavirus.

În SUA, până miercuri au fost raportate 53.013 de persoane pozitive cu noul coronavirus şi până în prezent au fost înregistrate 686 de decese. Totuşi, numărul real al cazurilor ar putea fi semnificativ mai mare.

SUA ar putea deveni noul centru al pandemiei globale de coronavirus, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care a spus că numărul cazurilor creşte rapid acolo.

„Vedem o accelerare foarte mare a numărului de cazuri în SUA. Deci, are acel potenţial [de a deveni centrul pandemiei]”, a spus Margaret Harris, o purtătoare de cuvânt a OMS, potrivit The Guardian.

Declaraţiile reprezentantului OMS vin în contextul în care preşedintele Donald Trump a recunoscut că este dificilă achiziţia de materiale medicale pentru protejarea personalului medical care tratează pacienţii.

Într-o postare pe Twitter, preşedintele american a scris că „Piaţa mondială a măştilor şi ventilatoarelor a luat-o razna. Ajutăm statele să obţină echipamente, dar nu este uşor”.

Dar, tot el este cel care a spus că ia în considerare reluarea activităţii economice şi încheierea crizei cât mai repede.

Preşedintele a spus că ia în considerare modalităţile de a reporni economia în săptămânile următoare şi că a vrut să evite pandemia să devină „o problemă financiară de lungă durată”.

„Ţara noastră nu a fost construită pentru a fi închisă”, a spus Trump. „Aceasta nu este o ţară care a fost construită pentru asta.”

Dar şefi ai Pentagonului au avertizat, marţi, că epidemia poate continua luni întregi în Statele Unite.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza