Avion întors din drum la jumătatea distanței pentru că o pasageră a refuzat să poarte mască

Avion întors din drum la jumătatea distanței pentru că o pasageră a refuzat să poarte mască

Un avion transatlantic care zbura de la Miami la Londra s-a întors din drum la jumătatea distanţei deoarece o pasageră a refuzat să poarte masca de protecţie anti-COVID. 

Un avion aparţinând companiei American Airlines care zbura de la Miami (Statele Unite) spre Londra (Marea Britanie) a făcut drum întors joi la jumătatea distanţei, după ce o pasageră a refuzat să poarte mască, potrivit cnbc.com.

"Zborul 38 al American Airlines care făcea legătura între Miami şi Londra s-a întors la Miami din cauza unui client perturbator care a refuzat să respecte cerinţa federală de a purta mască", a transmis American Airlines într-un comunicat. Boeingul 777, care transporta 129 de pasageri şi 14 membri ai echipajului, a fost întâmpinat la întoarcerea în Florida de poliţia din Miami.

"Odată ce avionul a ajuns la poarta de îmbarcare, pasagera a fost escortată afară din avion de poliţia din Miami fără incidente", a indicat un responsabil al poliţiei pentru CNN.

La rândul său, American Airlines a precizat că pasagera implicată în acest incident a fost trecută pe "lista internă de refuz" a companiei, "în aşteptarea unei anchete mai aprofundate".

Aviaţia civilă din SUA a declarat în ianuarie 2021 o politică de toleranţă zero pentru pasagerii care refuză să poarte mască, în contextul în care echipajele de zbor ale companiilor aeriene s-au confruntat cu un număr masiv de cazuri raportate de violenţă verbală sau vătămare fizică din partea persoanelor care refuză să respecte această obligaţie. 

Comenteaza