Avion prăbuşit peste locuinţe / Mai multe decese, atât din aeronavă, cât și din zona caselor

Avion prăbuşit peste locuinţe / Mai multe decese, atât din aeronavă, cât și din zona caselor
| Foto: captura video CNN

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit joi peste un parc de locuinţe mobile în Clearwater, Florida, în sud-estul SUA, provocând moartea mai multor persoane, au anunţat autorităţile locale.

Accidentul s-a produs la orele locale 19:00 (00:00 GMT vineri), la scurt timp după ce un aeroport vecin a primit un mesaj de alertă privind un avion în dificultate, a precizat şeful pompierilor Scott Ehlers. „Pot confirma că avem mai multe decese atât din aeronavă, cât și din casa mobilă”, a anunțat ulterior Ehlers, fără a furniza un număr precis al câte persoane au murit.

Steven Ascari, rezident din Clearwater, a declarat pentru CNN că a auzit ceea ce a sunat ca o explozie joi seară care i-a zguduit întregul apartament. „Și următorul lucru pe care l-a văzut a fost văzut un stâlp uriaș de fum”, a spus el într-un mesaj.

Oficialii au primit un apel despre un incendiu în parcul de case mobile, dar a existat în același timp un raport despre un avion care se confrunta cu o urgență la un aeroport. În cele din urmă, avionul a ieșit de pe radar la aproximativ 3 mile nord de o pistă, în aceeași locație ca și parcul de case mobile.

Cel puţin trei locuinţe au fost cuprinse de flăcări şi o a patra a încasat impactul direct al avionului, potrivit şefului de pompieri. Locuitorii altor case şi-au putut părăsi în siguranţă locuinţele.

Aeronava, un Beechcraft Bonanza V35 monomotor, s-a prăbușit în zona rezidențială după ce pilotul a raportat o defecțiune a motorului, a declarat un purtător de cuvânt al Administrației Federale a Aviației pentru CNN.

Comenteaza